Sergio Perez Mexikói Nagydíja egy kanyarig tartott. Az autója annyira megsérült, hogy nem tudta folytatni a versenyt. A Red Bull azonban azt állítja, hogy nem hibáztathatja a 33 éves pilótát.

Perez a versenyt az ötödik helyről indulhatott el a hazai futamát. Az első kanyarban Max Verstappen, Charles Leclerc és Sergio Perez egymás mellett haladtak. Az egyes kanyar felé közeledtek. Perez hamar szerette volna bevenni az egyes kanyart. A Red Bull és a Ferrari összeért. A mexikói autója a levegőbe emelkedett, megsérült és így már nem tudta folytatni a futamot. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnök kijelentette, hogy nem hibáztatja Perez-t azért, amiért agresszívan támadt a rajt után.

„Teljesen meg voltam döbbenve, mikor látom, Checo elhagyta a pályát az egyes kanyarban. Valószínűleg a szezon legjobb rajtja volt. Három autóról kapott szélárnyékot és hatalmas sebességgel érkezett meg az egyes kanyarba. Nem lehet őt hibáztatni azért, mert megpróbálta átvenni a vezetést hazai versenyén. Versenybaleset volt. Fusztráló volt Checo számára, és nagyon csalódást okozott a szurkolói számára, hogy elveszítették őt az első kanyarnál. A srácok mindent megtettek, hogy vissza tudjon menni a pályára. Túl sok volt a sérülés az autón. A padlólemez és az alja is sérült. A verseny után csak annyit mondtam neki, hogy a következő versenyen (Brazíliában) majd az első helyen fordulsz majd. Nem lennél autóversenyző, ha nem próbálnád meg.”- árulta el Christian Horner.

A Red Bull csapatfőnöke azt is elárulta, hogy a Red Bull a mexikói baleset ellenére is támogatja Sergio Perez-t. Ez azután merült fel, hogy Perez újra nullázott. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner továbbra is bízik Sergio Perezben a csalódást keltő Mexikói Nagydíj után. Úgy véli, hogy Pereznek maradék a három futamra kell összpontosítania. A Red Bull célja, hogy megszerezze az egyéni bajnokságban az első és második helyet, ami nekik eddig még nem sikerült.

„Három verseny van hátra. 20 pont van közte és Lewis Hamilton között. Volt néhány szerencsétlenség, néhány probléma, de továbbra is hisszük, hogy mostantól minden rendben lesz. Képes rá.”- árulta el Horner. Arra a kérdésre, hogy jövőre a második hely megszerzésétől függ-e a helye, így válaszolt: „Ez nem annyira kötelező, meg kell vizsgálni a körülményeket. Checónak szerződése van a Red Bull-al. Az a szándékunk, hogy 2024-ben velünk versenyezzen. Minden tőlünk telhető támogatást megadunk neki, hogy a második helyen végezzen, de nincs előfeltétele. Ha nem ott végez, akkor most ez elmarad.”- árulta el a Red Bull csapatfőnöke.