A Brazil Nagydíj történelme során sokszor bekavart már az eső az F1-es futamoknak. Most úgy tűnik, hogy csak egyik nap eshet majd az eső Interlagosban.

Hétvégén jön a tripla hétvége utolsó felvonása. Egy újabb sprint hétvégével záródik a tripla hétvége. A szezon 19. versenye következik, aminek Brazília ad majd otthont. Számos izgalmas versenyt láthattunk, amelybe az időjárás is beleszólt egyszer-kétszer. Elég csak a 2008-as szezonzáróra gondolni.

A szerdai előrejelzések szerint Péntekre érkezhet meg az eső. Az első edzésre 30, az időmérőre 50 százalék az esély arra, hogy hogy jönni fog az eső. Pénteken 27-29 fokos hőmérsékletre és erős, 24 km/órás szélre lehet számítani, míg az időmérőn 26 fok körülre csökkenhet a hőmérséklet, a szélerő pedig 22 km/óra körül alakulhat.

Szombaton csak hajnalban várható eső, a sprintkvalifikáció 25-26 fokos hőmérséklet és 21 km/órás szélerő várhatja a pilótákat Míg a sprintfutamon 24 fokos hőmérséklet és 23 km/órás szél várható. Vasárnap lehet a leghűvösebb. A hőmérséklet 20-21 fokra hűlhet, míg a szélerő 21 km/óra lehet, a nap folyamán pedig nem várható eső.