Michael Schumacher 2013-as síbalesete óta sokan azt várják a rajongók, hogy közöljék, milyen állapotban van a hétszeres bajnok. Felix Damm, aki hosszú ideje már a sajtóügyvédje, elmagyarázta, miért nem hoznak több információt nyilvánosságra.

Michael Schumacher lassan 10 éve szenvedett síbalesetet. Azóta a család alig adott információt a hétszeres bajnok állapotáról. Szinte csak minimális részleteket tudhattunk meg. Annyit tudni lehetett, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnokot egy grenoble-i kórházban mesterséges kómába helyezték, miután elesett és a fejét hátul érte egy nagyobb ütés.

A németet 2014. január végén fokozatosan hozták mi a kómából. Ez év májusában tért haza és megkezdhette a rehabilitációt. Azóta ritkán érkeznek hírek az állapotáról. Barátja és egykori Ferrari- csapatfőnöke, Jean Todt elmagyarázta, hogy versenyeket nézett Schumacherrel a tévében, míg felesége, Corinne a Netflix Schumacher című dokumentumfilmjében kifejtette , hogy „Michael velük van, de nem olyan, mint régen” Pályafutása során mindig védte családját és magánéletét, most Schumacher családja védi a magánéletét.

Ez néha nehéz lehet azoknak a rajongóknak, akik kíváncsiak a 91-szeres Grand Prix-győztes állapotára. Felix Damm Schumacher régi sajtóügyvédje elmagyarázta, hogy a Schumacher család miért nem ad ki információt a hétszeres bajnok állapotáról. Miért tartják ennyire titokban.

„Mindig is a magánügyek védelméről szólt. Természetesen sokat vitatkoztunk arról, hogy ez hogyan lehetséges. Azt fontolgattuk, hogy Michael egészségi állapotáról szóló zárójelentést közzé lehet-e tenni. Ha igen, akkor folyamatosan közzé kellett volna tenni az információkat. A média újra és újra rákaphatna a témára. ‘Hogyan nézhet most ki, egy, kettő vagy három hónappal vagy évvel az baleset után?’Megdöbbentett, hogy a média mennyit ír Michael-ről annak ellenére, hogy nincs kiadott közlemény. Mennyit lehet írni egy olyan emberről, akiről most semmit sem lehet tudni. Egy mesterséges intelligencia kreált interjúig fajult a dolog. Úgy gondolom, hogy a szurkolók túlnyomó többség jól kezeli ezt a témát. Tiszteletben tartják azt a tényt is, hogy a baleset olyan folyamatot indított el, amelyben szükség van a magánélet védelmére, és ezt továbbra is be kell tartani.”- árulta el Felix Damm.