Fernando Alonso körül rengeteg pletyka kering. Az egyik az, hogy hamarosan várhatjuk a visszavonulásának bejelentését. A spanyol pilóta egyértelművé tette, hogy nem készül visszavonulni.

Fernando Alonso idén csatlakozott az Aston Martin csapathoz azok után, hogy elhagyta az Alpine-t. A spanyol pilóta ötször állhatott idén dobogóra. A szezon második felében azonban komoly fordulat következett. Az Aston Martin teljesítménye visszaesett. Ahelyett, hogy Alonso szerint a győzelemért küzdött volna, a Mercedes, a Ferrari és a McLaren is felülmúlta a brit csapatot. A silverstone-i alakulat pedig mostanában inkább a pontokért, mintsem a dobogóért küzd. Az Egyesült Államok Nagydíjára még fejlesztést is vittek. A Mexikói Nagydíj után olyan pletykák merültek fel, miszerint Alonso-nak elege lett és lassan távozik az F1-ből. A kétszeres bajnok elmondta, hogy ez nem így van. Karrierje a végéhez közeledik? Erre Alonso így válaszolt:

„Egyelőre nem. Tudom, hogy karrierem záró szakaszában vagyok, de egyelőre nem szeretnék visszavonulni. Nincs meg az az időpont, amikor befejezem a karrierem.”- árulta el Fernando Alonso.