Három futam van még a 2023-as szezonból. A Ferrari a harmadik helyen áll a bajnokságban és szeretné elkapni a Mercedest. A német csapat 22 ponttal előnnyel rendelkezik. Frederic Vasseur szerint „nagyon nehéz” dolguk lesz, ha be akarják hozni ezt.

A Mexikói Nagydíj hatalmas lehetőséget biztosított erre, a csapat azonban ezt elhalasztotta. Az első sorból rajtolhattak, de a futamon végén csak Leclerc állhatott a pódiumra. Őt még Lewis Hamilton is megelőzte. Egy lépést tettek hátrafelé. 22 pont maradt ezzel a német gyártó előnye. Nem tudjuk, hogy mire lesznek képesek Las Vegasban, de előtte még van egy brazil futam. Frederic Vasseur szerint nem lesz könnyű dolgok.

„Az előző két futamon két dobogós helyet hoztunk és mi voltunk a csapat, akik a második helyért harcolók közül a legtöbb pontot gyűjtötték, azonban nagyon, nagyon szoros volt a küzdelem, és úgy néz ki, nagyon nehéz lesz a minket a második helytől elválasztó rést bezárni. Sao Paulóban a szezon utolsó sprinthétvégéje következik, a legutóbbi négy versenyből harmadszor. Austinban és Mexikóvárosban az időmérőn brillíroztunk, Charles két pole-t hozott egymásután és az első sort is kibéreltük múlt vasárnap, azonban bebizonyosodott, hogy még sebezhetőek vagyunk a riválisok támadásaival szemben. Mindent megteszünk. Ez biztos. Biztosak vagyunk abban is, hogy a Mercedes erős lesz Brazíliában. Mi azonban magunkkal foglalkozunk. Minden területen javulnunk kell. Főleg a gumikezelés és a stratégia terén. Carlos és Charles, valamint az egész csapat, Brazíliában és Maranellóban, nagyon motivált. Nem állunk le, míg nem látjuk a kockás zászlót Abu-Dzabiban.”- jelentette ki Frederic Vasseur.