A hétvégén Brazíliába utazik a mezőny. A naptárban mégsem Brazil Nagydíjként tüntetik fel. Ez az F1-el kötött új szerződéshez van némi köze. A brazil város reklámozni akarja magát.

A Brazil Nagydíj az egyik legikonikusabb verseny a Forma-1-es naptárban. 2005 és 2009 között itt dőlt el a bajnokság sorsa. Fernando Alonso (kétszer), Kimi Raikkönen , Lewis Hamilton és Jenson Button egy bajnok címet szerzett biztosított be Brazíliában. Ez az a hely, ahol Ayrton Senna fényes győzelmet aratott 1991-ben. Autója sebességváltója ötödik sebességfokozatban ragadt. Ráadásul az eső is szakadt, de nyerni tudott.

Hivatalosan 2019-ben rendezték meg utoljára a Brazil Nagydíjat, amit Max Verstappen nyert meg. A futamot 2020-ban törölték a COVID-19 világjárvány miatt, majd 2021-ben a Sao Paulo Grand Prix név alatt tértek vissza. A névváltoztatásnak köze van az új szerződéshez, mely 2025-ig hosszabbították meg. A névváltoztatás tükrözi a helyi hatóságok fokozott szerepvállalását, és hozzájárul a város népszerűsítéséhez. Nagyjából ez az oka annak, hogy a Mexikói Nagydíj immár hivatalosan is Mexikóvárosi Nagydíj.