Mindenki tudja, hogy a közel-keleten is dúl a háború. Így elindult egy pletyka, miszerint az Abu Dhabi Nagydíjat emiatt törölhetik. Az F1 tiszta vizet öntött a pohárba.

Izrael és a Hamasz között katonai konfliktus zajlik. Ez aggodalomra adott okot. Az Egyesült Királyság külügyminisztériuma október 29-én frissítette utazási tanácsait. A legmagasabb szintre emelte a terrorveszély szintjét az Egyesült Arab Emírségekben. A külügyminisztérium azt is jelezte, hogy „a nyugati érdekek fokozott fenyegetésének” van kitéve. Az F1 megerősítette, hogy az Abu Dhabi Nagydíjat nem törlik. Annak ellenére sem, hogy a pletykák mást sugallnak. A sportág szóvivője elmondta, hogy nem törlik a szezonzáró futamot.

Magától értetődik, hogy az utazó feleket, beleértve a csapatokat és a csapatfőnököket, értesítették az F1 helyzetéről és az FCO útmutatásait körülvevő kontextusról. Nem ez az első eset, hogy a Közel-Keleten feszültségek fenyegetik egy F1-es versenyhétvégét. Tavaly egy szaúd-arábiai olajraktárat ért rakéta támadás. A futamot végül megrendezték Abu Dhabiban. A 2011-es Bahreini Nagydíjat az országban zajló polgári zavargások miatt törölték.