A Red Bull csapatfőnöke elhatározta, hogy a sok találgatás után isztázza a mexikóinak a csapatnál betöltött szerepével kapcsolatos találgatásokat.

Perez körül rengeteg találgatás kering. Főleg azért, mert nagyon gyengén teljesít. Annak ellenére, hogy szerződése van a következő szezonra, a mexikói helye Max Verstappen mellett többször is kérdésessé vált. Daniel Ricciardo visszatérésével a platyka csak erősebbé vált. Horner és Helmet Marko Motorsport tanácsadója megerősítette, hogy Perez 2024-ben is a csapatnál lesz. Bár a közösségi médiában ennek ellenére is erősödött Perez távozásának híre. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner világossá tette, hogy nem kétséges, hogy Sergio Perez a következő szezonban is a csapatnál lesz. Horenr a következőket mondta:

„Teljesen biztosra mondom, hogy Checo jövőre is a mi pilótának lesz. Egyértelmű, hogy jövőre is a Red Bull pilótája lesz. Egyértelmű szándék. Itt folytatja. Megvannak az AlphaTauri pilótái is. Ezzel a felállással vágunk neki a 2024-es szezonnak.”- árulta el Christian Horner.