Lewis Hamilton nehéz sprintversenyt élt át Brazíliában, mivel a 24 körös versenynek az ötödik helyről vágott neki. A hetedikre csúszott vissza. A brit pilóta abroncsa elég gyorsan elfogyott.

Hamilton az ötödik helyről kezdte el a szombati sprintfutamot. A lágy gumikkal vágott neki a versenynek. A mezőny nagy része ezt a keveréket választotta. A hétszeres bajnok küszködött a tempóval. A hetedik helyen zárt, miután Leclerc és Tsunoda is megelőzte. Lewis Hamilton kijelentette, hogy a Sao Paulo-i sprintverseny során elszenvedett gumiabroncs-romlás az egyik legrosszabb, amit valaha átélt. A futam második felében Hamilton Mercedese folyamatosan csúszkált és alulkormányzottságtól is szenvedett.

„Nagyon kemény verseny volt. Jól kezdtünk, megpróbáltuk megtalálni a megfelelő egyensúlyt a szélen, de az autó alulkormányzott volt. Főleg a középső szektorban. Nem tudom, hogy rosszul állítottuk-e be, de ez van.”- árulta el Lewis Hamilton. A vasárnapi futamon hűvösebb idő várható. Ez segíthet a Mercedesnek?

„Nem hiszem, hogy ez segítene rajtunk. Ez egyike azoknak a pályáknak, amelyek kihívást jelentenek az abroncsok számára. Ilyen gyors gumikopással még nem találkoztam. Nem emlékszem arra, hogy mikor volt ilyen utoljára.”- zárt a brit pilóta.