Max Verstappen szerezte meg a pole-t a pénteki időmérőn. Mellőle Charles Leclerc vághat majd neki a 71 körös futamnak. Melyik stratégia válhat be a vasárnapi futamon?

Ha láttad a szombati sprint futamot, akkor láthattad, hogy nagyon gyorsan koptak az abroncsok. Így a vasárnapi futamon valószínűleg több bokszkiállást láthatunk majd. A sprint futamon többen a lágy gumit választották. Szerintünk a legjobb stratégia az, ha a pilóták a lágy gumikkal rajtolnak el. A bokszkiállást a 17 kör környékére saccoljuk. Talán a 23. körig is el lehet menni a lágyakkal, mielőtt a közepes abroncsokra váltanának a pilóták.

A közepes abroncsokkal a 46, de talán 52 körig is el lehet menni, mielőtt egy újabb kerékcserére állnának ki a versenyzők. A csapatok a sprint futamból gyűjthették az információkat. A pálya is gumizódott. Ez segíthet a csapatoknak. Lehet, hogy ezáltal vasárnap már nem lesz akkora a gumikopás.

Milyen idő várható?

Eső nem várható a Brazil Nagydíjon. Ennek esélye 20 százalék, de mégsem lesz ugyanolyan az idő, mint a sprintfutamon volt. Szombaton a pálya hőmérséklete meghaladta az 50 fokot, a levegő hőmérséklete pedig időnként 30 fokra emelkedett. A vasárnapi futamra azonban jóval hűvösebb idő várható. 20 fok körül várható a napi csúcshőmérséklet. Ha a napot eltakarják a felhők, akkor még kevesebb is lehet. Ez hatással lesz a gumik működéséra is. Így talán az eredmény is más lesz, mint szombaton.