Magyar idő szerint 18:00 órakor rajtolt el a Brazil Nagydíj, ami több fordulatot is tartogatott. Még a rajt előtt Charles Leclerc a falnak csapata a Ferrarit.

Elindult a mezőny a gumik bemelegítésére. A közepeseken rajtoló Sargeant kivételével mindenki lágykon indult. Ricciardo, Zhou, Bottas, Hulkenberg, Magnussen és Stroll újakon. Charles Leclerc már a felvezető körön a gumifalba csapata a Ferrarit. Nem tudott elrajtolni. Így a második rajthely üresen maradt.

A rajt után baleset történt. Magnussen és Albon nem tudja folytatni az ütközés után. Norris egészen a második helyig feljött A futamot megszakították. Rengeteg törmelék volt a célegyenesben. A pilóták két kör után a bokszban sorakoztak fel. Verstappen, Norris, Hamilton, Alonso, Stroll, Russell, Perez, Sainz, Ocon és Tsunoda volt a sorrend az első tíz helyen.

A futamot egy újabb álló rajttal indították útjára. A piros zászlós szakasz alatt kiderült, hogy hidraulikai probléma sújtotta Leclerc-t a felvezető körben. A második rajt után nem történt baleset. Alonso megelőzte Hamiltont, ez volt az egyetlen változás az élmezőnyben. Másodszor simán eljött a mezőny. Nem történt baleset. A 16. körben megkezdődtek a kerékcserék. Ocon és Zhou is közepes gumikat kapott. Perez már Hamiltont támadta. A 24. körben Perez meg is tudta előzni a brit pilótát. A 22. körben Zhou esett ki a versenyből. Műszaki hiba sújtotta. A 25. körben Stroll megelőzte Russell-t. A 27. körben már csak három pilóta nem volt a bokszban.

A 34. körben Hamilton panaszkodott. Szenvedett a közepes gumikon is. Ennek hangot is adott a rádióban. Sainz elment Russell mellett, és Hamilton nyomába eredt. Alonso egy Red Bull-lal harcolt. Perez 2 másodpercre Alonso-tól. A két pilóta a 71. körig csatázott egymással. A 41. körben Bottas is kiállt a bokszba. A finn pilóta autója is megadta magát. Hasonló lehetett a probléma Zhou-éhoz. Közben Gasly is elment Russell mellett, és már Tsunoda is üldözi. A Mercedes még a pontszerzésnek is örülhetett a futam végén. Russell nyitotta meg a második kerékcserék sorát.

Verstappen egy körrel korábban jött ki Norrisnál, így egy ideig a brit vezetett. Mindenki lágyakon volt a mezőnyben. A 60. körben Verstappen, Norris, Alonso, Perez, Stroll, Sainz, Gasly, Hamilton, Tsunoda és Ocon az első tíz, miután Russellt feladásra a bokszba hívta a Mercedes. Russell is feladta a futamot. A 69. körben Sainz is panaszkodott a Ferrarira. A leváltások nem működtek az autójában. Ennek ellenére még tartja a 6. helyét. Az utolsó körben Perez és Alonos csatázott. Perez meg tudta előzni Alonso-t, de a spanyol pilóta az utolsó kanyarokban visszavette a harmadik helyet. A futamot Verstappen nyerte. Norris és Alonso állhatott fel még a pódiumra.

Eredmény:

1
 Max VERSTAPPEN
vörös Bika LAP 71
2
 Lando NORRIS 

McLaren +8,277
3
 Fernando ALONSO
Aston Martin +34.155
4
 Sergio PÉREZ
vörös Bika +34.208
5
 Lance STROLL
Aston Martin +40.845
6
 Carlos SAINZ
Ferrari +50.188
7
 Pierre GASLY
alpesi +56.093
8
 Lewis HAMILTON
Mercedes +62.859
9
 Yuki TSUNODA
AlphaTauri +69.880
10
 Esteban OCON
alpesi 1L
11
 Logan SARGEANT
Williams 1L
12
 Nico HULKENBERG
Haas 1L
13
 Daniel RICCIARDO
AlphaTauri 1L
14
 Oscar PIASTRI
McLaren 2L
15
 George RUSSELL
Mercedes DNF
16
 Valtteri BOTTAS
Alfa Romeo DNF
17
 Guanyu ZHOU
Alfa Romeo DNF
18
 Charles LECLERC
Ferrari
19
 Kevin MAGNUSSEN
Haas
20
 Sándor ALBON
Williams