A szurkolók a Brazil Nagydíj vége előtt megrohamozták a pályát. Ez nem szabályos. Az FIA beidézte a 2023-as Forma-1-es Brazil Nagydíj szervezőit és vizsgálja az ügyet.

Pár másodperccel az után, hogy Max Verstappen és Lando Norris áthaladt a célon, a szurkolók megrohamozták a pályát. Az F1, a verseny szervezői és az FIA meg szokott egyezni egy időpontban, amikor megnyitják a helyi biztonsági szolgálat tagjai a pályát a pódiumceremóniához a szurkolók előtt.

Értesüléseink szerint a szurkolók több ponton átmásztak a kerítéseken. A pályán szolgálatot teljesítő biztonságiak nem is voltak a helyzet urai. A szurkolók akkor léptek pályára, mikor épp az utolsó autó is elhagyta a pályát. Az FIA így is beidézte a helyi szervezőket az esemény nem megfelelő biztosítása miatt.

Idén rekord számú néző látogatott ki a Brazil Nagydíjra. A hétvége alatt 267 ezer szurkoló látogatott ki a pályára, így minden bizonnyal komoly változtatásokat kell hoznia a helyi szervezőknek ahhoz, hogy elkerüljék azt, hogy megismétlődjön az eset.