Charles Leclerc Brazil Nagydíja még azelőtt véget ért, mielőtt elkezdődött volna. A felvezető körön a falnak csapata a Ferrarit egy technikai hiba miatt.

A Brazil Nagydíj felvezető körén Leclerc elvesztette uralmát az autója felett. A hatos kanyarban a falnak csapta a Ferrarit és így elrajtolni sem tudott. A Ferrari négy futamból kétszer hibásodott meg. Sainz Katarban nem tudott elrajtolni, mivel autója üzemanyagellátó rendszere meghibásodott. A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint Brazíliában elszalasztottak egy lehetőséget.

„Ez nagyon frusztráló Charles és a csapat számára. Minden erőnkkel arra koncentráltunk, hogy a futamra spóroljunk megy egy-egy szett gumit. Használt gumikkal indultunk neki a sprintnek. Vasárnap el sem tudtunk rajtolni. „Biztosan frusztráló, több volt, mint kiábrándító. Biztos vagyok abban, hogy Charles most már La Vegas-ra koncentrál. Ami Brazíliában történt, egyáltalán nem Charles hibája volt. A közösségi médiában panaszkodtak Charles-re, de sebességváltó és a szervokormány nélkül nem tudsz mit csinálni. Most higgadtnak kell lennünk, hogy megértsük, mi történt. Ilyen hibát nem szeretnénk a jövőben elkövetni. Nem volt olyan rossz a tempó a hétvégén. Jó helyzetben voltunk. Elszalasztottunk egy lehetőséget arra, hogy beérjük a pontversenyben a Mercedest. Két verseny hátra van. Vegas kaotikus lehet, és ha ugyanolyan tempónk lesz, mint ezen a hétvégén. Ha a Mercedesnek is olyan lesz, mint ezen a hétvégén, akkor van még egy lehetőségünk.”- árulta el Frederic Vasseur.