Mick Schumacher jelenleg a Mercedes tartalékosa. A 2024-es éve még bizonytalan. Több kategóriában is szívesen rajzhoz állna. Egy vizsont biztos. Nem akar a Forma–E-ben versenyezni, mert szereti a benzinmotorokat.

A Forma–3-ban majd a Forma–2-ben elért eredmények, valamint édesapja, Michael Schumacher öröksége miatt komoly várakozások előzték meg Mick Forma–1-es debütálását. A Haas-nál versenyezhetett két évet. Az első éve után sok dicsértet kapott. A második évében több hibát elkövetett. A Haas menesztette őt. Innen került a Mercedeshez tartalékosként.

Schumacher szeretne az F1-be visszajutni, de 2024-ben erre nem lesz lehetősége. Csak egy hely kiadó a Williamsnél, a csapat pedig a legfrissebb hírek szerint megtartja a fiatal amerikait. A következő lehetőség tehát 2025, addig pedig akár egy másik szériában is teljesíthet.

A napokban, hetekben az Alpine csapattal hozták szóba. A WEC sorozatban induló autójukat tesztelhette. A francia csapat nem tartotta kizártnak Schumahcer alkalmazását. Jövője kapcsán nemrég azt mondta, egyelőre semmi sem dőlt el, ő maga pedig minden lehetőségre nyitottan tekint.

„Érdekelne-e a Formula-E. Őszintén szólva nemet mondanék. Szeretem a régi vágású autókat, a V8-asokat, a szagokat… és minden mást! Ez érdekel.”- árulta el Mick Schumacher, akinek még levegőben lóg a jövője. Nem tudni, hogy 2024-ben mihez kezd. Marad-e a Mercedes tartalékosa vagy más szériában is rajthoz áll.