2023 nem Charles Leclerc éve. A Ferrari pilótáját balszerencse kísérti, és néha döntő pillanatokban hibázik. Nagyon sok pontot dobott el a Ferrari ebben a szezonban.

A São Paulói Nagydíj felvezető körében esett ki a versenyből Charles Leclerc. A Ferrarit újabb műszaki hiba sújtotta. Leclerc csak utas volt az autóban, mikor a falnak vágódott. A monacói pilóta azon töprengett, hogy mostanában miért éri ennyi balszerencse. Nem a brazil balszerencse volt az egyetlen a Ferrarinak 2023-ban.

Új szezon, új lehetőségek. Tavaly nagyon jól kezdték az évet. Sokan azt hitték, hogy 2022-es alapokra építve majd idén erősebb lesz a a Ferrari. Nem így lett. Leclerc 2023 első versenyét a harmadik helyről kezdte el. Sokéig tartotta ezt a helyet, de Alonso és az Aston Martin nagyon gyors volt. A 41. körben véget ért Leclerc futama. Elektronikai probléma miatt fel kellett adnia a futamot.

A harmadik futamra az ausztráliai Melbourne-ben kerül sor, ahol ismételten kiesett. Három versenyből kétszer fel kellett adnia a küzdelmet. Miamiban a Ferrari, de Leclerc is többször hibázott. Már a pénteki edzésen falba tette a Ferrarit. Leclerc ment ki elsőként a Q3-ban. Nagyon igyekeznie kellett, de újra hibázott, a 7-es kanyarban kipördült, a Ferrari a TecPro falban állt meg. Majdnem ugyanott, ahol pénteken, ám ezúttal nem orral, hanem farral.

Spanyolországban sem javultak a dolgok. Az időmérőn csak a 19. helyen zárt. A futam előtt az autó beállításain is változtattak. Így Leclerc a bokszból rajtolt. A versenyen csak a 14. helyig jutott. 74 másodperccel lemaradva a győztes Verstappen mögött ért be a célba. A Magyar Nagydíjon nem működött rendesen a rádiója. Futam alatt inni sem tudott. A bokszban kilenc másodpercet töltött. Még öt másodperces bünteétst is kapott a bokszba való gyorshajtás miatt. Újabb szerencsétlen nap a Ferrari pilótája számára.

Az Egyesült Államokban Leclerc és a Ferrari ismét értékes pontokat veszített, ezúttal egy szokatlan diszkvalifikáció miatt. Az autó padlólemeze többet kopott, mint kellett a szabályban le van írva. A monacói pilótát kizárták a versenyből. A hatodik helyen ért célba. Pontjait is elvették.

A brazil futamon második helyről várhatta a rajtot. A verseny előtt még arról beszélt, hogy az egyes kanyarban akár még elsőként is fordulhat. A rajtrácsig sem jutott, mivel a felvezető körön egy műszaki hiba miatt falnak csapat a Ferrarit. A 2023-as szezon alatt rendegetek pontot vesztett Leclerc és a Ferrari is.