Pierre Gasly azt mondta, hogy egy nap le akar ülni Helmut Markóval, és megbeszélni, miért fokozták le 2019-ben. A francia pilóta válaszokat szeretne kapni.

Pierre Gasly nem sokáig lehetett Max Verstappen csapattársa. A francia pilóta 2019-ben több hibát is vétett. Nehezen szokott össze az autóval és nem tudta tartani a lépést csapattárásával. A Red Bull szezon közben úgy döntött, hogy a Magyar Nagydíj után lefokozza és visszaültették az akkoriban Toro Rosso néven futó csapatba. Helyére Alex Albon ülhetett. A francia azonban azóta sokat fejlődött. Jó teljesítményt nyújtott AlphaTaurival, mielőtt az Alpine-hoz igazolt volna erre a szezonra. Azóta többször megkapta a kérdést. Rossz a kapcsolata a Red Bull-al? Állítása szerint nincs köztük harag. Azt mondta, hogy szeretne leülni Helmut Marko-val.

„Nem.”- mondta a Beyond the Grid podcastnak, amikor megkérdezték, beszélt-e azóta Helmut Marko-val. „Remélem, egy napon lehetőségünk lesz rá, de legbelül tudom, hogy okos emberek. Lehet, hogy megvan a saját véleményük bizonyos dolgokról, de ezek egyértelmű dolgok, amelyek nyilvánvalóak voltak. Ez így volt. Nem volt igazságos. De ez van. Azt is megtanultam, hogy a sport nem mindig igazságos. Valójában lezártam a fejezetet, amikor elhagytam az AlphaTaurit. Új fejezet indult az Alpine-nál. Azt hiszem, mostanra elértem a tapasztalat, a készségek és az éberség olyan szintjét, amely korábbi tapasztalataimnak köszönhetően lehetővé teszi számomra, hogy jobb legyek, mint voltam.”- árulta el Pierre Gasly.

Gasly lefokozása néhány héttel azelőtt történt, hogy közeli barátja, Anthoine Hubert meghalt egy spai balesetben. Hihetetlenül nehéz időszakot jelent Gasly számára szakmailag és személyesen egyaránt. Hogyan értékelte az életet a spai tragédia után? Gasly azt mondta, hogy jobban becsüli a barátja elvesztése óta.

„Megdöbbentő volt. Vicces, mert éppen a telefonom fotótárában néztem vissza néhány képet, és végül megláttam pár képeket Anthoine-nal azokból az időkből, amikor együtt jártunk iskolába. Budapesten még együtt is vacsoráztunk. Szerintem senki sincs felkészülve arra, hogy ilyen fiatalon elveszítsen egy nagyon közeli barátot. Nagyon nehéz volt ezen túllépni.”- zárta Pierre Gasly.