A Mclaren hatalmasat fejlődött az év elejéhez képest. Sorra küzdhetnek a dobogós helyekért és vannak pályák, ahol a pole-ért is. Több területen közel kerültek a Red Bull-hoz. Az új autójukkal az utolsó lépést is megtehetik jövőre?

Christian Horner korábban azt mondta, hogy a Mclaren lett az elsőszámú kihívójuk. Az interlagosi versenyen Lando Norris volt az egyetlen versenyző a mezőnyből, aki valamennyire képes volt lépést tartani az idénybeli 17. győzelmét arató Max Verstappennel. Norris bő 8 másodperccel ért célba a címvédő mögött. Egyes etapok első felében tudta tartani a lépést Verstappennel, és a szombati sprintidőmérőn egy körön le is tudta győzni őt.

A McLaren annak ellenére volt ennyire versenyképes, hogy előzetesen a pálya karaktere alapján nem várta magát annak. Ahogyan Mexikóban vagy akár Szingapúrban sem. Mindez azt mutatja, hogy a Szingapúrba vitt frissítés bevált. Az addigi gyenge pontját jelentő lassú kanyaros teljesítményét próbálta javítani a wokingi csapat. Sikerült pályáktól függetlenül stabilizálnia a versenyképességét

„Ha képesek lesznek ezt a formát átvinni 2024-re, mindenképpen esélyesek lesznek a bajnoki címre.”- jelentette ki Christian Horner. Andrea Stella csapatfőnök is bízik abban, hogy ezt a jó formát sikerül majd átmenteni a következő évre. Fejlődésük már idén is látványos volt, bizonyos területeken csak az új autóval érhetnek el komolyabb változást.

„A jövő évi autón már július óta dolgozunk. A projekt kezdőpontja fontos, de még fontosabb, hogy milyen a fejlődési görbe az azt követő hat-hét hónapban. Ha kellően meredek, akkor jók lehetünk.”- jelentette ki Andrea Stella. Mindenesetre a Red Bull-nak nem árt résen lennie. Lando Norris a következőket mondta:

„Nagyot léptünk előre, de közben arról beszélünk, hogy a Red Bull-lal harcolunk, ami szerintem nagyon jó dolog. A Forma–1 valaha volt egyik legjobb versenyzőjéről beszélünk, és az egyik legdominánsabb autóról, és ha ezt a kettőt összerakjuk, nyilván nagyon jól megy nekik együtt. De egy olyan fickóról beszélünk, aki tizenhétszer nyert idén, és a Forma–1 történetének egyik legdominánsabb évét teljesíti. Bahreintől eljutni ide, hogy a Red Bull elleni csatáról beszélünk, nagyon jó előjel számunkra. És tudjuk, hogy még érkezik pár dolog jövőre is. Szóval izgatottan várom! Még korai azon gondolkodni, hogy nyerhetünk-e jövőre. Nincs értelme erre gondolni a jövő évig. De bizakodó vagyok, és hiszem, hogy csapatként meg tudjuk csinálni.”- jelentette ki Lando Norris.