Ross Brawn elismerte, hogy számos tényezőt figyelembe vettek a Las Vegas-i Nagydíj tervezése során. Egyet viszont nem. Az éjszakai hideg kihívások elé állíthatja a csapatokat. A Pirelli viszont figyelmeztette őket.

Ross Brawn ügyvezetőként ő is kivette a részét a Las Vegas-i Nagydíj előkészítéséből. A jövőheti Las Vegas futamot villanyfénynél rendezik majd meg. Így kedveznek az európai szurkolóknak is. Helyi idő szerint este 10-kor, nálunk reggel 7 startol majd a viadal. Az utóbbi hetekben ezzel kapcsolatban merültek fel aggályok. Las Vegas ugyanis egy sivatagi város. Így néha hideg estékkel is számolni kell. Olyannyira, hogy egyesek szerint minden idők egyik, ha nem a leghidegebb F1-es futama jön. A Barcelonában rendezett téli teszteken tapasztalt körülmények között rendezhetik meg a jövőheti futamot. A versenyzők ugyanis nagyon nehezen tudják majd felmelegíteni azokat.
Brawn ezzel kapcsolatban a következőket mondta:

„Az egyetlen dolog, amit nem vettünk figyelembe, de az abroncsgyártó foglalkozott vele, az az volt, hogy éjszakánként nagyon hideg lesz. Amikor a futam zajlik, vagyis szombat este, a hőmérséklet három-négy fokra is csökkenhet. Tényleg eléggé hideg lehet, és az autók ilyen hőmérsékleten való futtatása természetesen kihívást jelent. Az abroncsgyártó dolgozott azért, hogy megbirkózzanak ezzel. Olyan kihívás ez, amivel korábban nem néztünk szembe. De mindenképpen látványos lesz. Ha egyszámjegyű lesz a hőmérséklet, akkor valahol ott tartunk majd, mint a téli teszteken. Nehéz felmelegíteni a gumikat, amik szemcsésedhetnek is. Néha csak várni kell, hogy felmelegedjenek. Érdekes lesz ilyen körülmények között kvalifikálni és versenyezni. A csapatok próbálják azonosítani a kockázatot, kitalálni, milyen események várhatóak, és milyen autóspecifikációkkal lehet kezelni azokat. Most ezen megyünk keresztül. Nagyon hideget jósolnak. Nehéz megmondani, hogyan működnek majd a gumik.”- árulta el Ross Brawn.