A Red Bull tavaly is, de idén még inkább uralta az F1-et. Lewis Hamilton attól tart, hogy még évekig utolérhetetlen lesz a Red Bull. Christian Horner nem értett egyet a hétszeres bajnokkal.

A hétszeres világbajnok már többször hangoztatta, hiába tűnik úgy, hogy rátaláltak a helyes irányra. A Red Bull a nagy előnye tudatában vélhetően mindenkinél korábban átállt a jövő évi autó fejlesztésére. Félő, hogy képes lesz a mezőny élén maradni. Hamilton a következőket mondta:

„Én csak annyit tehetek, hogy optimista maradok. A Red Bull sokkal előrébb jár. Talán a következő pár évben is a mezőny élén lesznek.”- árulta el Lewis Hamilton. Nem ez lenne az első alkalom, hogy a szabályok módosításáig várni kell egy csapat uralmának megtörésére. Christian Horner viszont úgy véli, nem lesz ilyen sima menetük a következő években.

„Úgy vélem, nagyszerű autónk van, nagyszerű alapunk. Alakítanunk kell rajta, de természetesen a nyereség egy ponton csökkenni kezd, mert eléred a fejlődési görbe tetejét. Látszik a harmonika-hatás. Kezd szorosabbá válni, ezért jobban meg kell erőltetnünk magunkat. A csapat mindenesetre nagyon motivált. Látható, hogy bár már megnyertük mindkét bajnokságot, mégsem engedtünk ki. Mindenki teljes gőzzel dolgozik.”- árulta el Christian Horner.