Egyes hírek szerint a Brazil Nagydíj alatt már meg is kezdődtek a szerződéshosszabbítással kapcsolatos tárgyalások a Ferrari és Charles Leclerc között.

Az elmúlt hónapok kiábrándító eredményei ellenére Leclerc továbbra is elkötelezett a Ferrari iránt. Minden jel arra utal, hogy meghosszabbítja szerződését a Ferrarival. Viszont most lehet feltételekhez köti. Egyes pletykák szerint több ajánlatot is kapott. Ő viszont a sok balszerencse után szeretne a bajnoki címért harcolni.

A Corriere della Sera szerint a Ferrari és Leclerc a Brazil Nagydíjon tartotta „első megbeszéléseit” a szerződés-hosszabbításról, ami, figyelembe véve az esemény Leclerc számára végét idő előtt véget ért. A tárgyalás megkezdése nem is jöhetett volna rosszabbkor. Leclerc ugyanis a hetes kanyarban nekicsapta a Ferrari a falnak. Még a rajtig sem jutott el. Az olasz lap szerint Leclerc követelésekkel állt elő: a jövőben mindenképpen olyan autót szeretne, ami képes harcolni a világbajnoki címért.

Ezen felül a Corriere della Sera arról értesült, Brazíliában a motor önvédelmi rendszere egy bejelentés kapcsán aktivizálódott, ezért az erőforrás automatikusan kikapcsolt, hogy megakadályozza a további károk létrejöttét.