Max Verestappen három bajnoki címet szerzett eddig az F1-ben. Ugyanannyit, mint Ayrton Senna. Ralf Schumacher szerint nem lehet összehasonlítani Max Verstappent az F1 legendájával.

Max Verstappen idén 17 versenyt nyert meg. Emellett ő szerezte meg a legtöbb pole-t és a rajt-cél győzelmet is. Alberto Ascari korábban megdönthetetlennek hitt rekordját is átadta a múltnak. Így nem először hasonlították Verstappen-t össze Senna-val. Ralf Schumacher szerint hibásak ezek az összehasonlítások. Az ex pilóta a következőket mondta:

„Max Verstappen győzelemről győzelemre szántja fel a mezőnyt, és a hibátlan brazil hétvégéjével folytatja a történelemkönyvek átírását. Nem rajongok azért, hogy állandóan a testvéremmel vagy Ayrton Senna-val hasonlítják össze. Mind a két pilóta kivételes volt a maga idejében. Most Verstappen is az. Elképesztő, hogy milyen eredményeket ér el. Ha mindenképpen össze kell hasonlítanunk Maxot valakivel, akkor azt tegyük a csapattársával, Sergio Perezzel, ahol ismét óriási különbség alakult ki közöttük a vasárnapi verseny végére.”- jelentette ki Raf Schumacher, akinek szavait a PlanetF1 idézte.