A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner tanácsot adott Sergio Pereznek, mivel a mexikói pilóta tempója elmarad csapattársáétól, Max Verstappen-étől.

Max Verstappen idén két három futam kivételével minden versenyt megnyert. Perez az egész kampány során küzdött. Jelenleg 32 pontos előnye van Lewis Hamiltonnal szemben. Célja az, hogy megszerezze az egyéni bajnokság második helyét. Péreznek szerződése van a jövő évi szezonra is. Viszont sok pletyka kering a mexikói körül. Mi lesz, ha nem szeri meg a bajnokág második helyét? A Red Bull meneszti? Christia Horner elismerte, hogy Pereznek van az egyik legnehezebb munkája az F1-ben.

„Max csapattársának lenni a legnehezebb munka a paddockban. Checo nagyszerű munkát végzett Max mellett az elmúlt három évben. A legelső kör, amit Max megtesz a boxból, két másodperccel gyorsabb, mint a mezőny többi tagjáénál. Ezt nézve csak ezt kérdezheti: ‘Hogy csinálta ezt? Hogyan tette ezt? És gyakran ez meg fog történni.’ Checóval van a probléma, ő Maxhez próbálja hasonlítani magát. El kell felejtenie Max-et. Csak magára kell koncentrálnia. Nem szabad néznie, mit csinál Max. Arra kell koncentrálnia, hogy a legjobb legyen. Az év elején is láttuk, hogy jó eredményre is képes.”- árulta el Christian Horner.