A Las Vegas-i Nagydíj készülődése megzavarta a hétköznapi a város lakosainak és turistáinak mindennapjait. Az F1 vezérigazgatója, Greg Maffei bocsánatot kért.

Nevadában hónapok óta folynak a munkálatok. A versenyhétvégére való felkészülés fennakadásokat okoz a lakosok és turisták mindennapjaiban. Greg Maffei, a Liberty Media vezérigazgatója bocsánatot kért Las Vegas lakóitól a nagydíjra való felkészülés miatti fennakadásokért. A fákat eltávolították, míg a világhírű Bellagio szökőkutakat elzárták. Panaszok érkeztek a jegyek és vendéglátó-csomagok magas árai miatt is. Vannak jegyek, ami pár millió dollárért érhető el. A Maffei azonban azt javasolta, hogy a magas árak nem feltétlenül az F1 hibája.

„Szeretnék bocsánatot kérni minden Las Vegas-i lakostól. Nagyra értékeljük a türelmüket. Főleg azért, hogy eltűrnek minket. 1,7 milliárd dolláros bevételt fogunk hozni a térségbe, tehát ez nem csak a szurkolók hasznát szolgálja. Nemcsak azokét, akik látni szeretnék a versenyt. Reméljük, hogy ez nagy gazdasági haszonnal jár Las Vegasban. Reméljük, hogy a jövőben könnyebb lesz a pálya felépítése. 105 000 ember lesz, szóval a városnak is nagy esemény lesz. Szerdán kezdődnek a programok. Majdnem egy hetes rendezvény lesz. A magas árak nagy része őszintén szólva olyan költségekből származik, amelyek nem mi szabtunk meg. Még így is nagy a verseny utáni érdeklődés.”- árulta el Greg Maffei.