Bernie Ecclestone, a Forma-1 korábbi tulajdonosa bírálta a közelgő Las Vegas-i Nagydíjat. A brit milliárdos szerint az eseménynek semmi köze sincs az F1-hez.

Az F1 idén Miamiban és Austinban is járt. Ezen a hétvégén Las Vegas-ba látogat. Ez a sportág harmadik amerikai helyszíne. Egyben a 2023-as szezon utolsó előtti versenye. Az új utcai pályán, amely a híres Las Vegas Strip-et érinti, az első futamot kulcsfontosságú mérföldkőnek nevezték a Liberty Media F1-es tulajdonában, mióta 2017-ben átvette a sport irányítását. Bernie Ecclestone kritizálta a Las Vegas Nagydíjat.

Nem ez lesz az első alkalom, hogy a Forma-1 Vegasba látogat. 1981-ben és 1982-ben két nagydíjat is rendeztek. Az esemény széles körben népszerűtlennek bizonyult. A pályát egy parkolóhoz hasonlították, ami a legrosszabb minőségű az F1 történetében. Ecclestone szerint a hétvégi versenynek semmi köze sincs az F1-hez.

„Nem várom a Las Vegas Nagydíjat. Miért? Ennek semmi köze a Forma-1-hez. Örülök, hogy a sportág folyamatosan fejlődik. Én vagyok az, aki kihozta a Forma-1-et Európából és a világ többi részébe. Ez egy világbajnokság, nem Európa bajnokság. Jó, hogy ez így marad.”- árulta el Bernie Ecclestone.

A november közepén zajló éjszakai versenyként a Las Vegas Nagydíjat az F1 történetének egyik leghidegebb eseményeként tartják számon. A jelenlegi előrejelzések szerint a hőmérséklet akár nyolc Celsius-fok alá is csökkenhet. A nevadai kvalifikáció a tervek szerint helyi idő szerint éjfélkor kezdődik, a versenyt szombaton 22 órakor rajtol majd el Las Vegasban.

A hétvége menetrendjét itt találod. Katt ide.