Peter Windsor, az F1 kommentátora úgy véli, hogy a Las Vegas-i Nagydíj alacsony hőmérséklete „nagy problémát jelent majd” a csapatok számára. Szerinte ez a Ferrarinak kedvezhet.

Las Vegas 1982 óta először ad otthont az F1-nek ezen a hétvégén. Valószínűleg a téli teszthez hasonló körülmények várhatók. Ennek nagy szerepe van a verseny kimenetelében. A kvalifikáció helyi idő szerint éjfélkor kezdődik és a versenyt szombaton 22:00-ra tervezik, a hőmérséklet valószínűleg egyes számjegyekre zuhan majd. Ez az abroncsokra is hatással lesz.

A Red Bull és Max Verstappen lesz ezen a hétvégén is a favorit, de az RB19-es autó időnkénti gumibemelegedési gyengesége más csapatoknak is lehetőséget kínálhat. Peter Windsor egy YouTube-csatornán azt mondta, hogy a Ferrarinak kedvezhet a hideg időjárási körülmény. Akár Carlos Sainz is megszerezheti idei második győzelmét.

„Azt hiszem, ha a hőmérséklet 5-6-7 Celsius-fok alá esik, akkor az mindenki számára gondot okoz. A Pirelli a legpuhább gumiabroncsot hozza, ami szerintem jó. Jelenleg, az edzés és a verseny idejére is 12-15 fok körüli a hőmérsékletet jósolnak. Szerintem a Ferrari erős lesz. Beszéltem pár mérnökkel. Azt mondták, hogy a pálya hasonlít a monzai-hoz, ahol nagy a leszorítóerőt kell alkalmazni. Itt is sok az egyenes.
Tehát ezen az alapon – nem csak azért, mert a Ferrari jól ment Monzában, hanem azért, mert, mint tudjuk, a Ferrari nagyon jó az egyeneseben. Elég jó nagy sebességű kanyarokban. Feltéve, ha nem lesz újabb műszaki hiba. A Ferrarinak jónak kell lennie Vegasban.
Jó munkát végeztek Monzában és Szingapúrban. Azokkal a hosszú egyenesekkel, és a nagy sebességű kanyarokkal rendben voltak. Szingapúrban is jól mentek. Vegasban is ilyen lehet.”- árulta el Peter Windsor.