A következő hétvégén Las Vegasba látogat. Nem ez az első alkalom, hogy a száguldó cirkusz itt is versenyezhet. 1981-ben és 1982-ben is szerepelt a naptárban. Az esemény azonban hamar eltűnt a sportág naptárából.

Visszamegyünk az 1970-es évekbe, Bernie Ecclestone kezdte átvenni az F1 irányítását. Ecclestone egy üzletté alakította a sportágat. Köszönhetően a tévés jogok eladásának, és a népszerűség virágzásával egyre több helyszín szeretett volna futamot rendezni. 1981-ben Las Vegas-ba is ellátogatott a száguldó cirkusz. A verseny nagyrészt a szálloda és a kaszinó parkolójában zajlott. Ott, ahol most a Mirage hotel és a Forum bevásárlóközpont áll.

Egy F1-es szabványoknak megfelelő versenypályának nem felet meg. A futam nem tartogatott semmi izgalmat. Az óramutató járásával ellentétes elrendezéssel nagy megterhelés nehezedett a pilóták nyakára. A nagy meleg is kihívás elé állította a versenyzőket. Akkoriban három pilóta volt esélyes a bajnoki cím megszerzésére. Nelson Piquet , Carlos Reutemann és Jacques Laffite. Piquet szó szerint ki kellett venni az autóból. Annyira kimerült a verseny végére.

Többen felszólaltak a Las Vegas Nagydíj megrendezés ellen. 1982-ben mégis ellátogatott a mezőny az amerikai városba. Annak érdekében, hogy az eseményt még nagyszerűbbé tegyék, nemcsak F1-es futamot rendeztek. Még IndyCar versenyt is nézhettek a szurkolók. A terv az volt, hogy pénteken a sportautók, szombaton pedig az F1-esek veszik birtok a pályát. Majd vasárnap az IndyCar futammal zárult volna a versenyhétvége.

Nem sokkal az 1982-es naptár bejelentése után a FISA (az FIA elődje) megerősítette, hogy a Caesars Palace Grand Prix-t egy másik időpontra helyezik át. Jean-Marie Balestre, a FISA vezetője jelezte, hogy ezzel lerövidítik az olaszországi utazás és a Las Vegas közötti időszakot. Az NBC tudósítása a Major League Baseball World Seriesről egy másik tényező volt a menetrend módosításában. Ez az új dátum ütközött a Michigan International Speedway-en tervezett IndyCar versennyel.

A FISA ezután bevezetett egy speciális szabályt: egy versenyhétvégén csak egy együléses, kétliteres motorral közlekedő versenyre kerülhet sor. A CART akkori elnöke, John Frasco így nyilatkozott: „Nem tudok mindent a politikájukról, de elég egyértelmű, hogy a FISA nem akar velünk versenyezni. mindkét versenynek teljesen más a formátuma. A Caesars Palace úgy gondolta, hogy egy versenyhétvége három döntetlennel nagyon csábító lenne. Mi is, és Bernie Ecclestone is. Sajnos vannak, akik máshogy gondolják.”

1982-ben tehát visszatért az F1 Las Vegasba. Keke Rosberg lett a bajnok. Nem sokkal a versenyhétvége után bejelentették, hogy jövőben nem látogat el az F1 Las Vagasba. Az esemény nem termelt elég bevételt, és a szálloda hatalmas veszteséggel zártak. Egyes pilóták örültek a hírnek.