A hétszeres világbajnok úgy gondolja, hogy szükségük lesz kis szerencsére ahhoz, hogy idén még futamot nyerjenek. Hamilton bízik abban, hogy jövőre már sikerülhet versenyt nyernie.

A hétszeres világbajnok bizakodó volt, hogy az Egyesült Államok és a Mexikói Nagydíj után. A São Pauló-i verseny azonban megerősítette, hogy a Mercedes továbbra is problémákkal küzd. Lewis Hamilton elismerte, hogy a 2023-as Forma-1-es szezonban a W14 nem nyerhet futamot. Főleg egy olyan futam után, amit Brazíliában láthattunk. Hamilton a futam után sem fogta vissza magát. Azt állította, hogy a Red Bull 2026-ig biztos legyőzhetetlen lesz. Arra a kérdésre, hogy rájöttek-e a problémáikra a Brazil Nagydíj után, így válaszolt:

„100%-ban tudjuk, mi ment működött rosszul Brazíliában. Nem végeztünk jó munkát, de sok tanulságot vettünk el belőle. Tudjuk merre kell tovább fejlődnünk. A kudarcok során mindig tanulhatsz a tapasztalatokból. Las Vegasba érkezve tudjuk, mit hogyan kellene csinálnunk. Azt nem tudjuk, hogy hogyan fog viselkedni itt az autó. Ez még mindig nem egy olyan autó, amivel nyerni lehetne. Hagynom kell a srácokat, hogy azt csinálják, amihez a legjobban értenek. Mindig kíváncsi leszek, mit csinálnak, de csak időt kell adnod nekik. Lépésről lépésre haladunk. Felszükségelünk a következő szezonra. Az idei szezon nagyon nehéz volt.”-árulta el Lewis Hamilton.