Nyolc percig tartott a Las Vegas Nagydíj első edzése. Az edzést lefújták, mivel egy csatornafedél elszabadult és egy Ferrariban, majd egy Alpine-ban is kárt okozott.

Rosszul alakult a Las Vegas-i Nagydíj debütálása. A mezőny még csak a puhatolózó köröknél tartott, amikor az első szabadedzés 8. percében piros zászlós jelzést adott az FIA. Carlos Sainz Ferrarija parkolt le a pálya szélén. Most nem a Ferrari adta meg magát. Sem az erőforrása. A spanyol pilóta egy csatornafedélre hajtott át, amikor autóját valami hirtelen megütötte alulról. A versenygép még a levegőbe is emelkedett kicsit, a padlólemezén jókora lyuk keletkezett az ütéstől.

Az FIA nem sokat habozott. A szabadedzést a pálya nem biztonságos állapota miatt nem fogják újraindítani. Később kiderült, nemcsak Sainz, hanem Esteban Ocon autójában is kárt tett egy csatornafedél. Az Alpine-nak cserélnie is kell a francia alvázát, akkora volt a kár. Jó eséllyel a Ferrarinál is ez vár a szerelőkre.

„Jelenleg vizsgáljuk a problémát a csatornafedelekkel – ez az oka a jelenlegi csúszásnak” – közölte az FIA az edzés leállítása után. Később kiderült, hogy az aknafedelet körülvevő betonkeret hibásodott meg. Ezt az FIA is megerősítette.

„Az ellenőrzést követően kiderült, hogy egy aknafedelet körülvevő betonkeret hibásodott meg. Most meg kell vizsgálnunk az összes többi aknafedelet, ami eltart egy ideig. Megbeszéljük az illetésekkel, hogy mennyi időt vesz ez igébe. Ez után közzétesszük a folytatás időpontját.”- árulta el az FIA szóvivője.