Carlos Sainz autója jelentős károkat szenvedett, miután egy csatornafedél megütötte a versenygépe alját. A Ferrari csapatfőnöke nem volt boldog. Lehet, hogy a spanyol pilóta kihagyja a második edzést.

Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke szerint elfogadhatatlan a Las Vegas pálya minősége. Mi is történt? Kilenc perccel az első edzés után Carlos Sainz megállt a pályán a 17-es kanyarnál. Áthajtott egy csatornafedélen, ami már alapból laza volt. A fedélzeti videón látható, hogy fedél átszakította a burkolatot. Megsérült az autó alja is. Sainz azonnal leállította a motorját. Amikor a Sainz autójának sérüléséről kérdezték, Vasseur azt mondta a médiának, köztük az F1Hírek szakoldalnak:

„A monocoquet teljesen megrongálódott. Az akkumulátor és a motor is sérült. Szerintem ez elfogadhatatlan. Egy vagyonunkba került. Carlosnak csináltuk az ülést. Nem lesz ott a második edzésen az biztos. Szerintem ez ma elfogadhatatlan az F1 számára. A show hatalmas, és nagyon elégedett vagyok azzal, amit a Liberty Media. Ez óriási előrelépés a sportág számára. De el kell különítenünk a show és a sport oldalát.”- árulta el Frederic Vasseur.