Jenson Button és Karun Chandhok korábbi két F1-es pilóta is egy véleményen volt. Szerintük nevetséges az, amiért Carlos Sainz-t megbüntették.

A Ferrari spanyolja az első szabadedzés elején hajtott át egy meglazult csatornafedélen. Ennek eredményeként az autója károkat szenvedett. Több alkatrészt is ki kellett cserélni a Ferrarin. Bizonyos erőforráselemeket és a teljes vázat is cserélnie kellett. Sainz 10 helyes rajtbüntetést kapott. A Ferrari azonban a körülményekre hivatkozva mentességet akart kiharcolni pilótájának, de ezt az FIA végül nem adta meg nekik. A Sky Sports szakértői ezt is megvitatták.

„A dolog, amit nem értek… Tudom, hogy ez a szabály, de a csapatok nem tudnának egyetérteni abban, hogy ezúttal kivételt tegyenek velük?” –jelentette ki Jenson Button. Chandhok így válaszolt: „Egyetértek. Ez nevetséges. Nem jut eszembe semmilyen másik eset, ahol a pálya problémája miatt utascellát kellett cserélni a hétvége szabadedzései folyamán. Nem gondolnám, hogy volt erre precedens. Egyetértek tehát Jensonnel, hogy a csapatoknak alá kellett volna írniuk egy felmentést. Szerintem ez lett volna most a fair lépés. Ez nem az ő hibájukból született. Egyedi esetről volt szó. Sportszerűbbnek kell lennünk, ha ilyesmi történik. Mi támogattuk volna, hogy ne kapjanak büntetést. Az F1-ben azonban sok az önérdek. Nem tudom, ki volt az, aki nem támogatta a Ferrari kérvényét. Vélhetően olyasvalaki, aki versenyben van velük. Ez nem fair.”- jelentette ki Chandhok.