Magyar idö szerint szombat reggelt 9 órakor kezdődött az időmérő Las Vegasban, amit már villanyfényben rendeztek meg.

Carlos Sainz, a Ferrari versenyzője 10 helyes rajtbüntetést kap majd, amiért az első szabadedzés után alkatrészeket kellett cserélni az autójában. Hiába nem az ő hibájából szenvedett balesetet, ez nem hatotta meg a versenybírókat. Stroll is bajban lehet. A kanadai pilóta a harmadik edzésen sárga zászlós jelzés alatt előzött.

Elkezdődött az időmérő. A Q1-ben máris pályán vannak páran. A Haas gurult ki elsőként. 1:35-ös idővel kezdett Magnussen, de ennél jobb időket is futottak már. Sokat nem kellett várni. Leclerc állt az élre. Sainz egy pillanatra az élre ugrott, de csapattársa hamar visszavette ezt a pozíciót. 8 perc volt hátra. A két ferraris állt az élen. Verstappen a harmadik helyet birtokolta. Nem sokáig. Norris, majd Perez ugrott a második helyre. Hamilton ideje a harmadik pozícióba volt elég. Verstappen új gyors körével is csak a második helyre tudott ugrani. 0.110 mp-vel maradt el Leclerc idejétől. Sargeant érezte a Las Vegas pályát. Az amerikai pilóta a 3. helyre ugrott. Sainz közben az első helyre érő időt futotta, de Leclerc hamar visszavette az első helyet. 2 perc volt a Q1-ből. Bottas és a két Haas, valamint Gasly is óriásit javított. A két Mclaren kiesett a Q1-ben.

Jöhetett a Q2. Magnussené volt az első mért kör. Elöször Perez, majd Alonso állt az élre. Őket Hamilton és Russell követte, akik átvették az első két helyet. Nem sokáig. A két Red Bull két pilótája vette át az első két helyet. Leclerc 1:32.8-cal vette át a vezetést. Hamilton és Perez kiesett a Q2-ben. A Red Bull ezt nagyon elszámolta. Azt hitték Perez már továbbjutott. Sokat javult a pálya állapota. Így a mexikói búcsúzott. Leclerc nyerte a Q2-t.

Jöhetett a Q3. Lehetetlen volt megmondani, hogy ki szerezheti meg a pole-t. Egy biztos. A Ferrari nagyon erős volt. Elsőként ismét a Haas gurult a pályára. Hat perc volt még a Q3-ból. Leclerc és Sainz állt az élen. A Leclerc, Sainz, Verstappen, Alonso négyes most fixnek tűnt. Sainz helyezéséhez ugye hozzá kell adni plusz tizet a büntetés miatt. Jöhettek az utolsó gyors körök. Az utolsó percben Leclerc, Sainz és Verstappen volt az első három. Leclerc nyerte az időmérőt. Sainz lett a második.

Eredmény:

1 Leclerc
2 Sainz
3. Verstappen
4. Russell
5. Gasly
6. Albon
7. Sargeant
8. Bottas
9.Magnussen
10. Alonso
11. Lewis Hamilton
12. Sergio Perez
13. Nico Hulkenberg
14. Lance Stroll
15. Daniel Ricciardo
16. Lando Norris
17. Esteban Ocon
18. Guanyu Zhou
19. Oscar Piastri
20. Yuki Tsunoda