Carlos Sainz Las Vegas-i hétvégéje még rosszabbra fordult. A spanyol pilóta autója még az első edzésen sérült meg és több alkatrészt ki kellett cseréni versenygépében. Így Sainz rajtbüntetést kapott.

A Ferrari úlyosan megsérült az első edzés első perceiben, amikor áthajtott egy csatornafedélen, ami megütötte az autó alját. Az első szabadedzést és csak 8 percig tartott. A második edzés előtt minden csatornafedelet megvizsgáltak, ellenőriztek. Sainz autójában több alkatrészt is cseréni kellett. Ferrari friss motoralkatrészek beszerelését kérte. Az FIA-t pedig arra, hogy a körülményekre való tekintettel ne kapjanak büntetést.

A kérelmet elutasították. Az ítélet kitért arra, hogy semmilyen kiskapu nincs ilyen esetekre. Sainz 10 helyes rajtbüntetést kapott, mivel autójába beszerelték a harmadik erőforrást. Sainz szerint ez igazságtalan volt. A spanyol azonban elismerően nyilatkozott a Ferrari csapatáról és a törött autója megjavításában végzett munkájáról.

„”A ma történtek nagyon világos példája annak, hogy ezen a sporton még van mit javítani. Ezt vis maiorként is alkalmazhatták volna, ha nem szabok ki büntetést. Az emberek mindig megtalálják a módját, hogy pálcát törjenek a másik felett. Ebben az esetben rajtam a sor, hogy megfizessem az árát. Elég nagy ütést kaptam. A nyakam és a hátam is kapott. Sajnos az alváz, a tápegység, az akkumulátor és még az ülésem is megsérült. A csapat kitett magáért. Egy teljesen új autót építettek. lehetővé tette számomra, hogy teljesítsem az edzést, ami véleményem szerint hősies erőfeszítés volt. Sikerült adatokat gyűjtenünk. Most már az időmérőre koncentrálunk.”- árulta el Carlos Sainz.