Az első szabadedzés 8 percig tartott. A második edzésen már egy néző sem lehetett a lelátókon. A rajongók visszatérítést nem kapnak. Utalványokat ajánlottak fel nekik.

A 200 dolláros ajánlat a hétvégére egynapos jeggyel rendelkező rajongókra vonatkozik, akik csak nyolc percet láttak az első edzésből és kénytelenek voltak távozni a pálya területéről. Nem láthatták a második edzést. A szervezők nem kértek bocsánatot és nem térítik vissza a jegyek árát.

Az egy napra szóló jeggyel rendelkező szurkolók mindössze nyolc percnyi akciót láthattak a pályán. Carlos Sainz egy csatornafedélra hajtott rá, ami elszabadult és kért tett két autóban is. Az edzést lefújták. A második edzés ezután két és fél órával csúszott, mivel a pályát át kellett vizsgálni. Helyi idő szerint 2:30 perckor kezdődött a szabadedzés. A szurkolókat 01:30 perckor felszólították a távozásra. A szabadedzés után az FIA egy közleményt adott ki, mely nem utalt a jegyek visszafizetésére. Bocsánatot sem kértek. 200 dolláros utalványokat adnának kárpótlásul annak, aki csak péntekre vette meg a jegyét.

„Egy Forma-1-es versenyen nincs nagyobb prioritás, mint a pilóták, a szurkolók és a személyzet biztonsága. A tegnap esti, csatornafedéllel kapcsolatos incidenst követően a Las Vegas-i Nagydíj, az F1 és az FIA úgy döntött, hogy a 2. szabadedzés kezdete előtt bezárják a szurkolói zónákat. Nagyra értékeljük mindenki türelmét. A döntést nehezen hoztuk meg. Támogatásuk köszönetképpen szeretnénk felajánlani Önnek egy 200 dolláros utalványt a Las Vegas Grand Prix hivatalos boltjába. Egy teljes edzés lezajlott, bonyodalom nélkül. Nagyon várjuk, hogy biztonságos és szórakoztató versenyhétvégét biztosítsunk mindenki számára.”- állt a közleményben. Miért nem lehetett egy rajongó sem a lelátókon? Erre is kitértek a közleményben.

„Köszönetet mondunk a Clark megyei Metropolice Osztálynak, a Közmunkaügyi Minisztériumnak és más közbiztonsági tisztviselőknek az esemény alatt nyújtott hihetetlen támogatásukért, valamint azért is, mert ma kora reggel újra megnyitottuk a pályát. Aggódtunk a közbiztonsági és közbiztonsági tisztviselőink miatt, akik régóta segítenek bennünket. Ők azok, akik három éjszakát végig dolgoznak. Másodszor aggódtunk a közlekedési alkalmazottaink miatt, akik felelősek azért, hogy szurkolóinkat visszatereljék a szállodákba. A buszsofőröknek több időt kellett munkába tölteniük a második edzés halasztása miatt. Végül vendéglátó személyzetünknek szüksége volt arra, hogy takarítsanak és utánpótlást biztosítsanak vendégtereinknek, hogy a szurkolói élmény mindenki számára optimális legyen. Tudjuk, hogy többen csalódtak. Reméljük, hogy ezekkel az indokokkal mindenki egyetért. Sok érdeket kellett egyensúlyba hoznunk, beleértve a résztvevők biztonságát és a szurkolói élményt az egész versenyhétvégén.Mindannyian részt vettünk olyan eseményeken, mint például koncertek, játékok és még más Forma-1-es futamok, amelyeket olyan tényezők miatt töröltek, mint az időjárás vagy a technikai problémák. Reméljük, hogy ez mindenki megérti.”- olvasható volt a közleményben.