Magyar idő szerint vasárnap reggel 7 órakor rajtolhatott el a Las Vegas Nagydíj. Az első sorból Charles Leclerc és Max Verstappen rajtolhatott el. A levegő 19, a pálya aszfaltja nagyjából 20 fokos volt.

A pilótaparádé sem ment simán. Oscar Piastri alatt lerobbant az autó, olaj folyt a pályára, amit a futam előtt még fel kellett takarítani. Ami a gumikat illeti. A Pirelli arra számított, hogy a közepes gumikon fog rajtolni a mezőny. Így is történt. A mezőny nagy része ezt a keveréket választotta. Hamiton, Zhou, Piastri a kemény gumikat választotta. Stroll és Tsunoda, a mezőny végén a lágyakkal rajtolt. A leggyorsabb a 2 kiállásos stratégia tűnt a légkifizetődőnek.

A rajt előtt a Red Bull szerelői még a himnusz alatt is dolgoztak Verstappen autóján. A hátsó szárnyat ellenőrizték. Verstappen rögtön megelőzte Leclerc-t, de mindketten lementek a pályáról az első kanyarban. A második körben virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe. Törmelék került a pályára. Takarítani is kell. Alonso autója sérült meg a rajtnál, vissza is esett az utolsó előtti helyre. Alonso megforgott. Az Aston Martin a forgalommal szembe nézett. Bottas kétszer is nekiment az Aston Martin első szárnyának. A finn pilótát egyébként Perez lökte meg hátulról. Többen a bokszba hajtottak. Az Sainz és a Alonso is megforgott az egyes kanyarban a raj után.

A harmadik körben Lando Norris törte össze a Mclaren-t. A brit pilóta a falnak csapódott. és csúszott ki a pályáról. Furcsa, mert az egyenesben csapódott a falnak. Biztonsági autós fázis lépett életbe. Kicsit később kiderült, hogy a bal hátsó felfüggesztéssel lehetett gond a Mclaren-nél. Kitört az autó hátulja, tehetetlen volt a brit pilóta. A hetedik körben folytatódott a futam.

A csapatok azt mondták, hogy nem kell Verstappen-nek visszaadnia a pozícióját Leclerc-nek. Ezért volt meglepő a felirat, miszerint Verstappen öt másodperces büntetést kapott a rajt utáni eset miatt. A nyolcadik körben Alonso visszaelőzte Sainzot, Hamilton Tsunodát kerülte ki, közben pedig Verstappené volt a leggyorsabb kör. A 10. körben már Russell-é volt a leggyorsabb kör. Gasly Russell-t támadta. A csata a harmadik helyért ment. Leclerc pedig megfutotta a futam leggyorsabb körét. Sainz a 11. körben Alonso-t előzte vissza.

Folyamatosak voltak az előzések. Igaz, a mezőny hátsó felében. Perez is előrébb lépett, Sainz pedig jött fel, már a 14. helyen állt. Eközben két másodpercnél is több Verstappen előnye már az élen Leclerc előtt. Igaz, a holland előnye folyamosan változott 2 és 1,7 másodperc között. A 15. körben egy másodperc alá ment a holland előnye. Russell közben a harmadik helyről kihívták a bokszba. A 16. körben Leclerc már támadta Verstappen-t. A Red Bull pilótának gumijai elkezdtek szemcsésedni. Ki is hívták a bokszba. Még a bokszkiállása előtt Leclerc visszavette az első helyet. Így az öt másodperces büntetést is letöltötte. Verstappen a 11. helyre tért vissza a pályára. Eközben Hamilton és Piastrio csatáztak. Előzés közben a Mclaren és a Mercedes összeért. Hamilton szerint defektet kapott. A brit pilóta ki is állt a bokszba.

A 19. körben többen használták már a kemény gumikat. Leclerc, Perez, Ocon, Stroll, Sainz volt a sorrend. Leclerc a 22. kör végén állt ki a bokszba kereket cserélni. A harmadik helyre tért vissza Leclerc. Perez vette át a vezetést. A mexikói mögött Stroll, Leclerc, Sainz, Russell és Verstappen következett. A 25. körben Sainz-t Russell és Verstappen is megelőzte. A spanyol pilóta gumihátrányban is volt. Verstappen hamar megtámadta Russell-t. Előzés közben a két autó összeért és a két autó megsérült. Úgy tűnt, hogy a Mercedesen nagyobb a sérülés. Az esetet vizsgálat alá vonták. Közben Leclerc megelőzte Stroll-t és már a második helyen állt. Törmelék miatt pályára gurult a biztonsági autó. Perez és Verstappen is a bokszba hajtott. Többen kiálltak kereket cserélni.

Leclerc a biztonsági autó mögött majdnem eldobta a Ferrarit. Megcsúszott. Abroncsai hidegek voltak. A kör végén, a 29. körben folytatódhatott a futam. A sorrend nem változott. Leclerc maradt az élen. Perez-nek Gasly ellen kellett védekeznie. Piastri meg tudta előzni Gasly-t. Az ausztrál pilóta feljött a harmadik helyre. Perez már Leclerc-t támadta. A mexikói pilóta a 32. körben átvette a vezetést. A 36. körben Leclerc állt vissza az élre. Nem sokkal később Verstappen megelőzte Perez-t és Leclerc-t is. A 38. körben már Verstappen állt az élen. Egy körrel később már 1 másodperc előnnyel rendelkezett. Hét kör volt még hátra. Öt körrel a vége előtt Verstappen, Perez és Leclerc volt az első három sorrendje. Hamilton közben a nyolcadik helyért csatázott Alonso-val. A brit pilóta meg is előzte az Aston Martin versenyzőjét és feljött a hetedik helyre. A 48. körben Piastri-é volt a leggyorsabb kör. A futamot Verstappen nyerte. Az utolsó kanyarokban Leclerc megelőzte Perez-t. Így a monacói pilóta lett a második. Perez csak a harmadik helyen zárt.

Eredmény:

1 Max VERSTAPPEN Red Bull RacingLEADER
2 Charles LECLERC Ferrari
3 Sergio PEREZ Red Bull Racing
4 Esteban OCON Alpine
5 Lance STROLL Aston Martin
6 Carlos SAINZ Ferrari
7 Lewis HAMILTON Mercedes
8 George RUSSELL Mercedes
9 Fernando ALONSO Aston Martin
10 Oscar PIASTRI McLaren
11 Pierre GASLY Alpine
12 Alexander ALBON Williams
13 Kevin MAGNUSSEN Haas F1 Team
14 Daniel RICCIARDO AlphaTauri
15 Guanyu ZHOU Alfa Romeo
16 Logan SARGEANT Williams
17 Valtteri BOTTAS Alfa Romeo
18 Yuki TSUNODA AlphaTauri-
19 Nico HULKENBERG Haas F1 Team
20 Lando NORRIS McLaren– – –