George Russell Las Vegas-i versenye véget ért, miután időbüntetéssel sújtották, amiért a Nagydíj alatt összeütközött Max Verstappen-el. A brit pilóta elismerte, hibázott.

George Russell úgy véli, hogy esélyük lett volna felállni a pódiumra, de hibázott. Úgy véli, hogy a Max Verstappen elleni csatában ő volt a hibás. A brit pilóta vállalta a felelősséget.

A duó a verseny felénél csaptak össze. A csata a negyedik helyért ment. A verseny 26. körében jártunk. Verstappen megpróbálta megelőzni Russellt a 12-es kanyarban. Verstappen megsérült az első szárnya, de így is nyernie. Az esetet vizsgálták. Russell öt másodperces büntetést kapott. Russell végül a negyedik helyen fejezte be a futamot, de a büntetés miatt visszasorolták a nyolcadik helyre. Az esetre reflektálva Russell csak annyit mondott, hogy nem látta Verstappent a tükrökben.

„Ez elég egyértelmű volt. Egészen a Maxszel történt incidensig. Egyszerűen nem láttam őt a holttérben. Nem számítottam előzésre. Nem is igazán harcoltam vele, mert tudtuk, hogy Max-al kell harcolnunk. Csak életben kellett tartanunk az abroncsokat. Kényelmesen harcolhattam volna a dobogós helyekért. Ez a szezon nagyon kiábrándító és nagyon frusztráló volt. Most Abu Dhabi felé tartunk. Már csak néhány pont van köztünk és a Ferrari között. Ha nem ütközünk, akkor nem jön a pályára a biztonsági autó és folytathattuk volna a harcot a dobogós helyekért. Nem igazán tudom, mit mondjak, csak nagyon frusztrált vagyok. A verseny miatt és a szezon miatt is. Nem sokat tudtam pihenni.”- árulta el George Russell.