A Las Vegas Nagydíj rajtja után több pilóta is leszaladt a pályáról az egyes kanyarnál. Carlos Sainz szerint a pályára került olaj következménye volt.

Minden futam előtt láthatunk egy pilótaparádét, mikor a versenyzőket körbeviszik a pályán. Las Vegasban sem volt másképp. Régi autókba szállhattak be a pilóták. Lewis Hamiltont szállító autó elromlott. Rengeteg olaj folyt ki a pályára. A verseny kezdete előtt a pályát megtisztították. Elméletben ez hátrányt okozott azoknak, akik a páros oldalról rajtolhattak. Az első kanyarban a futamgyőztes Max Verstappen lerohant a pályáról, és közvetlenül a pole-ül ülő Charles Leclercet kényszerítette le a versenycsíkról.
Fernando Alonso megpördült. Sainz Hamilton Mercedesébe rongyolt bele és megforgott.

„Rengeteg olajat láttam kifolyni abból az autóból, amit a pilóták pilóták felvonulására használunk. Ezt az FIA-nak ellenőriznie kellene. Nem igazságos. Az összes olaj a belső íven volt. Ott nem volt piszkos a pálya. Ráadásul egy órával a rajt előtt történt. Elfogadhatatlan, és valószínűleg ez okozta a sok ütközést az 1-es kanyarban. Nyilvánvalóan sajnálom, hogy nem tudtam ott harcolni a győzelemért. Úgy érzem, hogy ezzel az autóval minimum a dobogó elérhető lett volna. Szórakoztató verseny lehetett volna.”- árulta el Carlos Sainz.