Max Verstappen öt másodperces büntetést kapott, amiért a Las Vegas rajtja után leterelte a pályáról Charles Leclerc-t. Így tudta megelőzni a monacói pilótát. A holland pilóta elmagyarázta, hogy mi történt.

Max Verstappen elfogadta, hogy öt másodperces büntetését. A Red Bull pilótája azért kapott büntetést, mert szélesen akart fordulni és ezzel leterelte a pályáról Charles Leclerc-t. Verstappen a pályán kívül vette át a vezetést. A versenybírák öt másodperces időbüntetést szabtak ki a hollandra. Verstappen a bokszban letöltötte a büntetést. Kapott büntetést, koccant George Russell-el. Ennek ellenére is megnyerte a futamot. Verstappen elmondta, hogy mi is történt a rajt után.

„Jó rajtoltam. Mind a ketten későn fékeztünk. Védtük a pozíciónkat. Azt hiszem , ő jobb helyzetben volt. Nem volt jó a tapadásunk. Fékeztem, de nem volt tapadás. Nem akartam Charles-t kiszorítani a pályáról. Nem tudtam lassítani. Csak csúsztam négy kerékkel. Szóval, ezért mentünk le a pályáról. Mikor tele voltam adrenalinnal, nem voltam elégedett a döntéssel. Visszatekintve valószínűleg jogosan kaptam a büntetést. Az öt másodperces büntetéssel határozottan nehezebb volt visszajönni az élre.”- árulta el Max Verstappen.

„”