A konstruktőrök második helye Abu Dhabiban dől el. A Mercedes előnye négy pont a Ferrarival szemben. Frederic Vasseur főnök pedig biztos abban, hogy veszélyt jelentenek majd a Mercedesre.

A Mercedes 392 pontot szerzett. Így utazhatnak a szezonzáró futamra, Abu Dhabiba. A Ferrari négy ponttal marad el a német gyártótól. 388 pontot szerzet 21 verseny alatt. A Mercedes 44 pontot szerzett az Egyesült Államok Nagydíja óta. A Ferrari pedig 66 pontot szerzett ugyanebben az időszakban. Vasseur szerint a Ferrariban most minden megvan ahhoz, hogy megszerezzék a második helyet.

„Ha belegondolunk, hogy néhány versennyel ezelőtt 60 pont volt a hátrányunk, jó úton haladunk. Abu Dhabi egy másik történet lesz, négy pont semmi, de lehet sok is. Monzában, Szingapúrban, Austinban, Mexikóban és ezen a hétvégén különböző gumikon, különböző körülmények között és különböző keverékeken tudtunk teljesíteni, és Abu-Dzabi előtt több mint motiváltak lehetünk. A lendület velünk van, szóval meglátjuk, mi történik. Azt hiszem, arra kell figyelnünk, hogy ne vonjunk le gyors következtetéseket, hiszen legutóbb [Brazíliában] a Mercedes sehol sem volt a gumikezelésben, ezen a hétvégén pedig tisztességes versenyt futottak. Pályáról pályára, keverékről keverékre más és más a helyzet, és Las Vegasban a körülmények elég hidegek voltak a szezon többi részéhez képest, de az elmúlt néhány futamon jól menedzseltük az eltérő szituációkat.”- árulta el Frederic Vasseur, akinek szavait a Racingnews365 idézte.