A bajnokság már eldőlt, de a konstruktőri második hely sorsa még nem. A Ferrari és a Mercedes küzdhet meg érte a szezonzáró futamon. A Ferrarinak öt ponttal kell többet szereznie ahhoz, hogy megelőzze a német gárdát.

A Las Vegas-i versennyel 4 pontra olvadt a Mercedes előnye a konstruktőri tabellán a Ferrarival szemben. A szezonzáró abu-dzabi versenyen egyszerűnek tűnik a képlet. Amely csapat legyőzi a másikat, jó eséllyel felülkerekedik az összetettben is. A számom a Ferrari mellet szólnak.

A nyári szünet után 56 pontos előnye volt a Mercedesnek. Az olaszok látványos felzárkózást produkáltak. A szünet óta rendezett kilenc versenyből hétszer a Ferrari szerzett több pontot, egyszer ugyanannyi egységet gyűjtöttek, a Mercedes csak Katarban tudta felülmúlni az olaszokat.

Mindkét csapatnak voltak kihagyott lehetőségei és több pontot eldobtak. Legutóbb Las Vegasban jártunk, ahol a Mercedes nagyon kevés pontot szerzett. Abu-Dzabiban kiegyenlítettebb lehet a helyzet. A magasabb hőmérséklet és a nagyobb leszorítóerő segítség lehet a Mercedes számára. Toto Wolff csapatfőnök állítja, őt nem igazán foglalkoztatja, végül ki lesz a jobb. Lewis Hamilton azért utalt rá, a csapat számára igenis öröm lenne a második hely.

„A csapatbajnoki második helyre büszke lennék, tudva, hogy mennyire keményen dolgozott mindenki a gyárban. Nehéz két év volt ez mindenki számára, de egészen elképesztő talpra állást jelent, hogy a második helyért harcolunk a bajnokságban” – árulta el Lewis Hamilton.