A McLaren idén több alkalommal is új festéssel vágott neki egy-egy versenyhétvégének. Az utolsó, Abu-Dzabiban megrendezett futamra is új dizájnnal készülnek.

Abu-Dzabi ad otthont a Forma-1-es kampány utolsó fordulójának. Több csapat új festéssel vág neki az utolsó fordulónak. A wokingi csapat is így tesz. A McLaren bemutatta új festését, amit a 2023-es szezonzáró futamon, Abu Dhabiban fog használni. Az új festést a Driven By Change kampány ihlette meg.

A McLaren a 2021-es Abu-Dzabi Nagydíjon indította el kampányát, és a tavalyi Abu-Dzabiban megrendezett eseményen egy másik megváltoztatott festéssel tért vissza. A 2023-as Abu Dhabi-ra készült festést Nujood Al-Otaibi művész tervezte. Bemutatja, hogy Nujood milyen egyedülálló módon értelmezi a hangot, miután fiatalon hallássérülést diagnosztizáltak nála. Az új festés mellett Nujood aláírása is látható lesz a Halo-n és az MCL60 orrrészén.

A McLaren még küzd a konstruktőri bajnokság negyedik helyéért. Az Aston Martin-al kell megküzdeniük. A wokini csapat előnye 11 pont. A Mclaren célja, hogy megszerezze a negyedik helyet egy olyan szezonban, amit a mezőny végéről indulva kezdett el.