Az F1-rajongók nem fogják megtalálni az AlphaTauri nevet a 2024-es rajtrácson. A csapat átalakul. Még a nevüket is megváltoztatják. Hogyan és miért? Erről Peter Bayer beszélt egy exkluzív interjúban.

Az év elején bejelentették, hogy nagy változások várhatók az AlphaTaurinál. Még olyan pletyka is felmerült, hogy a Red Bull eladja a testvállalatát. Ez a pletyka végül nem valósult meg. Többen érdeklődtek a csapat iránt. Szerették volna megvásárolni, de nem adták el.

Az AlphaTazri az elmúlt években eltávolodott a Red Bull-tól. Az utóbbi csapat 2022 óta dominál az F1-ben. A bikák kis csapata viszont idén is csak a mezőny után kullogott. Messze nem tudta azt hozni, amit a Red Bull. A csapat teljesen átalakul. A forma váltás úgy tűnik, hogy jó lehet, hiszen az elmúlt versenyeken is több pontot szereztek.

Csapaton belül is lesznek változások. Franz Tost utolsó versenyét töltheti a csapatnál. Utóda Laurent Mekies lesz, aki a Ferraritól érkezik. Utóda Laurent Mekies lesz, aki a Ferraritól érkezik. Az osztrák nagy tapasztalattal rendelkezik. más sportágakban is. Jean Todt, az FIA elnöke mellett 2017 és 2022 között az irányító testület egyik vezető embere volt. Peter Bayer Las Vegasban adott egy interjút, amiben elmondta, hogy milyen változások várhatók.

„Elképesztő előrelépést értünk el a kereskedelmi oldalon. Új nevet kap majd a csapat. Új identitást alakítunk ki. Valójában a múlt héten kaptuk meg a részvényesek végső jóváhagyását. Thaiföldön volt egy találkozónk, ahol megállapodtunk a globális stratégiákban és témákban. Szóval, teljesen átalakul minden. Új partnerek jönnek, ami nagyon izgalmas. Természetesen szerencsések vagyunk, hogy az F1 jobban virágzik, mint valaha. Vegasban érezni és látni a növekedést, amin keresztülment az F1. Szóval, ez jó hír. A változásnak két fő oka van. Az év elején felmerült, hogy eladják a csapatot. Sokan érdeklődtek. Nagyon sokan szeretnének beszállni az F1-be. Még az USA-ból is nagy volt az érdeklődés. Miután a Red Bull úgy döntött, hogy folytatja a befektetést a csapatba, lehetőséget láttak a csapat újraszervezésében. Ez fontos számunkra. Nem voltak különösebben boldogok, hogy az egyik csapat világbajnoki címet nyer, a másik a mezőny után kullog. Tehát ezen változtatnunk kellett. Franz úgy döntött, hogy elhagyja a csapatot és a saját életére koncentrál. Ez egybeesett a csapat átalakításával. Évtizedeket a csapatnak szentelt. Így azonnal úgy döntöttek, hogy új vezetőséget keresnek, és új nevet kap a csapat is. A kereskedelmi oldalon harcolunk. Olyan márkák ellen harcolunk, mint a Ferrari, a Mercedes és az Aston Martin. Szükségünk van egy jó identitásra. Mindez együtt elgondolkodtató volt.”- árulta el Peter Bayer.