Az F1 és az AlphaTauri is az utolsó versenyére készül. Egy újabb jelentős frissítéssel utaztak el Abu Dhabiba, amivel úgy tűnik, hogy megszerezheti a hetedik helyet a konstruktőri bajnokságban.

Több csapat úgy utazott el a szezonzáróra, hogy ott dőlhet el, melyik helyet szerzik meg idén a konstruktőri bajnokságban. Az AlphaTauri még mindig a nyolcadik helyről a hetedikre ugorhat, ha öt ponttal többet szerez a Williams-nél. Nem mindegy, hogy valaki a heted vagy a nyolcadik helyen zár. Több millió dollár választja el egymástól a két pozíciót. Szóval, nagy a tét Daniel Ricciardo és Yuki Tsunoda csapatának. Ennek eredményeként az AlphaTauri egy újabb jelentős frissítést visz az autóba a 2023-as utolsó futamra. Erről Peter Bayer számolt be. Jelezte, hogy az AlphaTauri most a jövő évi autót szem előtt tartva hajtja végre a frissítést.

„Nyár óta, amikor láttuk, hogy az autó nem működik, megváltoztattuk a koncepciót. Alapvetően azt mondtuk, hogy „most folyamatosan fejlesztjük”. Tehát minden, amit most látsz, a következő évre való felkészülés. Újabb nagy frissítést hozunk Abu Dhabiba, ami egy újabb lépés a 2024-es autó felé. Tettünk egy lépést hátra, hogy megpróbáljuk megérteni, mi működik és mi a rossz. De megtervezni, a szélcsatornában tesztelni, hogy működnek-e, és a pályára vinni, időbe telik. A gyár jelenleg is három műszakban működik. Folytatjuk a fejlesztést, és így fokozatosan készülünk 2024-re.”- árulta el Peter Bayer, aki szerint az idei autó alapja erős volt, de nem sikerült a maximumot kihozni belőle.

„Most már mindenki a Red Bull filozófiáját követi. Sokan azt mondják, hogy bár mi vagyunk a testvércsapatuk, mi hasonlítunk a legkevésbé a Red Bullra. Még Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is azt mondta, hogy ha „Red Bull-matricát kell ragasztanom az autómra. Megteszem, amíg tudom használni a koncepciót és gyorsabbak leszünk tőle. Ma már mindenki ezt a filozófiát követi. Jelentősen le kellett cserélnünk az autónkat, és most már működik.”- zárta Peter Bayer.