A Mercedes versenyzője, George Russell futotta meg a leggyorsabb kört a szezonzáró első szabadedzésén. Másodikként a „kötelező újonctesztet” teljesítő Felipe Drugovich zárt az Aston Martinnal, a harmadik helyezés pedig Daniel Ricciardóé volt. A második edzést Charles Leclerc nyerte. Sainz autót tört.

A szezon utolsó edzésnapjának az Alpha Tauri kivételével minden alakulat módosított felállással vágott neki, és mivel a Red Bull mindkét autójába „beugróst” ültetett, az eredményjelzőn tíz új név is felbukkant. Ezt a szabályok írják elő, az újoncot pedig úgy definiálták, hogy olyan versenyző, aki eddigi pályafutása során legfeljebb két F1-es futamon indult. Így azok, akik újoncokkal kezdték az évet, hivatalosan már teljesítették a kötelezőt, a McLaren és a Williams azonban így is odaadta az első abu-dzabi edzést egy-egy védencének.

A Ferrari versenyzőit, Sainz valamint a tartalékos, Robert Shwartzman-t kivéve mindenki a közepeseken kezdte a gyakorlást.
Az edzés félidejéhez közeledve Stroll ugrott a második helyre, majd a második 30 perc elején egyre több átrendeződés történt, az autókra ugyanis felkerültek a lágy abroncsok. Az élen álló Russsell az elsők között futott gyors kört a piros oldalfalú gumikon, és mivel gyorsult, továbbra is tartotta vezető pozícióját. Mögé Sargeant sorolt, majd Oscar Piastri, Vesti, Stroll, Cunoda, Ricciardo, Bottas, Magnussen és Sainz volt a sorrend az első tízben. A sorrend gyorsan változott, ahogy jöttek a lágy gumis körök.

Russell az utolsó percekben is „tartani tudta” elsőségét, a legközelebb pedig a tavalyi F2-es bajnok, az Aston Martinnal tesztelő Felipe Drugovich került hozzá (a brazil hátránya mindössze két tized volt), aki így az újoncok „versenyét” is megnyerte. Ricciardo zárta harmadikként az edzést, Bottas pedig negyedikként. Stroll ötödik volt, Piastri hatodik, majd a Ferrari kettőse jött Sainz és Shwartzman sorrendben. A legjobb tízben Gasly és Tsunoda zárt még.

Leclerc volt a leggyorsabb a második edzésen. A tréninget kétszer is meg kellett szakítani. A monacói pilóta 43 ezreddel megelőzve Lando Norrist. Harmadikként a háromszoros bajnok, Max Verstappen zárta a gyakorlást, amin végül nem jutott túl sok idő az adatgyűjtésre.

A második edzés sokkal relevánsabbak voltak a körülmények, hiszen az időmérő és a futam is naplementében kezdődik és villanyfény mellett ér majd véget, akár a második edzés. Az edzést nyolc perc után szakították meg Carlos Sainz balesete miatt. A spanyol a hármas kanyarnál veszítette el irányítását autója felett (az esés Lando Norris Las Vegas-i bukását idézte, amihez egy bukkanónak is köze volt), ami a tech-pro falba csapódott.
a biztonsági eszközöket javítani kellett. A piros zászlós fázis hosszan elnyúlt, ezzel pedig a csapatok és a versenyzők értékes perceket veszítettek.

Amikor a mezőny újra zöld jelzést kapott, a visszaszámlálón már csak tizenhat perc volt. Ez alatt az idő alatt természetesen változott a tabella, az eredményekből viszont nehéz volt konkrét sorrendet kiolvasni, hiszen néhány csapat lágy, míg mások közepes keverékekkel hajtottak ki.
Charles Leclerc érte el a Ferrarival. Norris volt a második a McLarennel, ami a Vegas-i botlás után újra biztatóan kezdett, a brit lemaradása ugyanis mindössze 43 ezred volt. A címvédő, Verstappen harmadikként zárt. Bottas volt a negyedik, majd Sergio Perez, George Russell és Zhou volt a sorrend. A legjobb tízbe Lewis Hamilton, Pierre Gasly és Piastri került még be.