Magyar idő szerint 15:00 órakor kezdődött a 2023-as szezon utolsó időméröje, ami meglepetést is tartogatott.

Az időmérő elkezdődött, de a pályán percekig autót nem lehetett látni. Hét perc után Verstappen állt az élen. Több kört is töröltek pályaelhagyás miatt. Kockázatot senki sem vállalt. A Mercedes váratlanul hátul áll, de a hajrában majd’ mindenkinek kell javítani, hogy bebiztosítsa a helyét a Q2-ben, mert javulni fog a pálya, elég sokat. Sargeant és Albon már neki is látott, a többiek hamarosan követik. 5 perc volt hátra a Q1-ből. Sargeant körét elvették. Így nem jutott be a Q2-be. Már a Q1 végén is láthattunk meglepetést. Sainz kiesett. A Ferrari pilótája nem jutott be a Q2-be. Csak a 16. helyet szerezte meg. Sainz szerint a forgalom miatt nem tudott továbbjutni.

Elkezdődött a Q2. A pilóták most nem várakoztak. A két Mercedes között nagy volt a különbség. Russell 366 ezreddel előzte Hamiltont, pedig mindketten használt lágyakon tették meg a kört. Verstappen viszont újakon, ezáltal fölényesen vezetett a holland. A hollandra a Mclaren-ek és Perez is veszélyt jelentett. A mezőnyben egyedüliként a holland teljesített új gumikon, és ugyan vezetett, de a két McLaren és Perez is közel volt hozzá. Utóbbiak használt lágyakon tették meg gyors körüket. A Q2 végén Hamilton is kiesett. A brit pilóta a 11. helyen zárta az idömérőt. Továbbjutása 0.081 ezreden múlt. A Mercedes-Ferrari csata a konstruktőri második helyért így még izgalmasabb lehet, hogy Sainz után Hamilton is kiesett.

Jöhetett a Q3. A versenyzők sorra gurultak ki a pályára. Russell-en kívül mindenki a pályára hajtott. Mindenminek két mért körre volt lehetősége. Leclerc a 9. helyen állt. Nem értette, hogy körével miért volt ennyire hátul. A Q3 végén Verstappen örülhetett. Megszereztw a pole-t Leclerc lett a második. Piastri a harmadik helyről várhatja a rajtot. Perez idejét törölték. A mexikói pilóta csak a 9. helyröl rajtolhat vasárnap.

Eredmény:

1. Verstappen
2. Leclerc
3. Piastri
4. Russell
5. Norris
6. Tsunoda
7. Alonso
8. Hülkenberg
9 Perez
10. Gasly
11. Hamilton
12. Ocon
13. Stroll
14. Albon
15. Ricciardo
16. Sainz
17. Magnussen
18. Bottas
19. Zhou
20. Sargeant