A bokszutcai incidensek és a sportszabályzat állítólagos megsértése után a felügyelők minden csapat képviselőjét beidézte. Az FIA érdekes döntés hozott.

A verseny során Lewis Hamilton , Pierre Gasly , Max Verstappen , Logan Sargeant és Zhou Guanyu ellen is vizsgálatot indítottak a boxkiállások során elkövetett szabálysértések miatt. A bokszban lévő szerelők nem viselték a szemvédőt, ami kötelező lett volna. A meghallgatáson a felügyelők tanulmányozták a jelentéseket és a videofelvételeket. Megállapították, hogy a 34.13. cikket többszörösen megsértették. A videofelvételek azonban „nem voltak elég egyértelműek”. A felügyelők azt is megállapították, hogy „számos példa volt arra, hogy nem használtak szemvédőt”. Az FIA minden csapatot felszólított arra, hogy tartsák be a szabályokat és viseljék a szemvédőt.

Az FIA jelezte, hogy a leintés után vizsgálni fogja a többek között Max Verstappen bokszkiállása alatt tapasztalt szabálytalanságot, és helyi idő szerint 19:45-től valóban be is hívták megbeszélésre a csapatok képviselőit. Minden bizonnyal azért most vetődött fel ez a probléma, mert Abu-Dzabiban a futam közben ment le a Nap, így a látási körülmények jelentősen megváltoztak. Az FIA meghozta a döntését az ügyben, eszerint hivatalos figyelmeztetést osztottak ki minden csapat számára.

Az FIA ráadásul egy másik ügyben is vizsgálatot indított. Sergio Perez a csapatrádióban a következőket mondta: „Tudod, hogy ezek a versenybírók nem F1-es szinten vannak…”. Perez végül szintén megúszta hivatalos figyelmeztetéssel.