Lewis Hamilton elég nehéz futamon van túl. A brit hétszeres bajnok szerint a 2024-es éves is a Red Bull dominálásról szól majd. Elég pesszimista jóslatokba bocsátkozott.

Az Abu-Dzabi Nagydíjon a Red Bull megszerezte idei 21. győzelmét. Max Verstappen idén 22 versenyből 19-et megnyert. A Milton Keynes-i alakulat az F1 történetének egyik legdominánsabb szezonját élvezte. Kihívójuk sem akadt. Lewis Hamilton szerint a 2024-es év is a Red Bull dominálásról szól majd. Úgy gondolja, hogy a mezőny nagy hátrányban lesz a bikákhoz képest. A brit pilótát arra kérték, hogy foglalja össze a 2023-as évét. Hamilton a következőket mondta:

„Nem egyszerű. Kilencedik lettem és két nehéz versenyen vagyok túl. 17 másodperccel előbb ért célba Max és július vagy augusztus óta nem hoztak fejlesztést. Szóval, sejteni lehet, hogy mi lesz jövőre.”- kezdte Hamilton, aki a konstruktőri második hely megszerzéséről csak ennyit mondott: „Nagyon büszke vagyok a csapatra. Nagyszerű munkát végeztek. Egész évben megbízhatóak voltuk.”- zárt a brit pilóta.