A Mercedes vegyes érzelmekkel zárhatta az évet. George Russellfolyamatosan felülmúlta Lewis Hamiltont. A fiatal brit jobban teljesített, mint a hétszeres bajnok.

Toto Wolff úgy véli, hogy a Lewis Hamilton és George Russell közötti hatalmas teljesítményingadozást nehéz megérteni. Szerinte a Pirelli is szerepet játszott ebben. Az Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjén Hamilton nem tudta ugyanazt kihozni az autóból, mint George Russell. A 11. kvalifikálta magát és a kilencedik helyen zárta a futamot. Idén több esetben is nagy volt a két pilóta közötti teljesítménykülönbség. Toto Wolff szerint ez megvolt a Ferrari, a Mclaren és a Red Bull csapatnál is.

„Nehéz felfogni, hogy a különböző csapatoknál a jó pilóták teljesítményében ilyen ingadozások vannak. Láttad mi volt a hétvégén [Carlos] Sainzcal és [Charles] Leclerccel, láthattad George-val és Lewis-szal, Oscar-ral [Piastrival] és Lando-val [Norris], [Sergio] Perez és [ Max] Verstappen között is mekkora különbség volt. Perez egy másodperccel sem lassabb Maxnál, szóval mi okozza? Úgy gondolom, hogy a gumi is szerepet játszhat a teljesítmény ingadozásban. Nincs rá magyarázatom. Idén az egyetlen pilóta értette, hogyan kell vezetni ezekkel a gumikkal, az Max.”- árulta el Toto Wolff.

Lewis Hamilton két év alatt egy futamot sem tudott nyerni. Mindössze egy pole-ja van. Az is 2022-ből. Toto Wolff főnök nem kételkedik abban, hogy Lewis Hamilton meg tudja dönteni a rekordot és megszerezheti nyolcadik világbajnoki címét. Azt is csak akkor, ha a Mercedes gyors autót ad a brit alá. Hamilton jelezte, hogy addig nem vonul vissza, amíg meg nem dönti meg Michael Schumacher rekordját.

„Lewis szemszögéből nézve, rossz hétvégéje volt. Ez nem jelet semmit. Ő a világ egyik legjobb pilótája. Ha tudunk neki egy jó autót adni, akkor a világbajnokságért fog harcolni. Nincs kétségem. Nyilvánvaló, hogy ha olyan Forma-1-es autónk van, mint most, akkor soha nem fogsz nyerni. Lesznek jó és rossz hétvégéid. Csak egy autót kell adnunk neki, ez az első dolog. A második dolog az, hogy a gyárunkban van egy tábla, amelyen az összes konstruktőri világbajnoki cím látható 1958 óta. A táblázat 2050-ig tart. Nem szeretek visszatekinteni, de ha megnézzük az utolsó 10 évet akkor azt láthatjuk, hogy második, első, első, első, első, első, első, első, első, harmadik, második helyen végeztünk. Ez nem annyira rossz.”- árulta el Toto Wolff.