Egyes pletykák szerint Max Verstappennek új edzőre van szüksége. Minden jel arra utalt, hogy Bradley Scanes, a holland edzője távozik a csapattól.

Verstappen a téli szünetben elgondolkozhat a 2023-as Forma-1 példátlan erőfölényén. 19 futamot nyert meg a 22 megrendezett versenyből. Harmadik világbajnoki címét nyert meg. 575 pontot szerzett. Kétszer annyit, mint Sergio Perez. Azonban a holland De Telegraaf szerint Verstappen elveszítette a 2024-es F1-es bajnoki címvédés előtt álló kulcsfontosságú szövetségesét.

Scanes 2020 óta dolgozik Verstappennel. Segítette Verstappen-t abban, hogy megszerezze a három bajnoki címét. A hírek szerint az Abu Dhabi Nagydíj után elhagyta a Red Bull csapatot. A De Telegraaf beszámolója szerint Scanes Verstappen mellett volt minden versenyen, amíg együtt dolgoztak. Jövőre 24 futamot láthatunk. Így a kötelezettségek is megnőttek. Scanes állítólag úgy döntött, hogy a kibővített menetrend előtt elhagyja a Red Bullt. Több idét szeretne családjával és barátaival tölteni. Valamint más projektben is részt szeretne venni. Scanes teljesítményedzői munkássága alatt Verstappen 46 versenyt nyert meg.

Most, hogy Verstappen új teljesítményedzőjét keressük, kiderül, hogy ez milyen hatással lesz-e arra az őrült szintre, amelyen a holland eddig hozni tudott. Miután megszerezte 19. F1 2023-as győzelmét Abu-Dzabiban, Verstappen arról beszélt, hogy a Red Bull csapatszelleme mennyire kulcsfontosságú.

„Szerintem csak a csapatszellem. Nem annyira a győzelmek, a pole-k vagy a körök vezetnek. Azt hiszem, ez az élvezet, amit csapatként élveztünk. A győzelmek természetesen nagyszerűek, de szerintem az is nagyon fontos, hogy jó légkör legyen a csapatban. Jól érezd magad azokkal az emberekkel, akikkel együtt dolgozol, sok okos ember van a csapatban. Úgy gondolom, hogy a csapatszellem nagyon fontos. Jó látni, hogy mindenki a maximumot szeretné kihozni a munkájából. A csapat összes tagja mindent belead.”- árulta el Max Verstappen.