Lewis Hamilton két év alatt egy futamot sem tudott nyerni. Mindössze egy pole-t tud felmutatni. Már a szezon elején tudta, hogy nem lesz könnyű szezonjuk a W14-essel.

A hétszeres világbajnok a harmadik helyen végzett az összetettben, és hat dobogós helyezést ért el ebben a szezon, de a 2021-es Szaúd-Arábia Nagydíj óta nem nyert futamot. Idén, a Magyar Nagydíjon szerzett csak pole-t. Ez az egyetlen első hely, amit két év alatt fel tud mutatni. Lewis Hamilton bevallotta, hogy a Mercedesszel töltött 2023-as nehéz szezonja során önbizalomhiányban szenvedett.

A korábbi riválisa, Max Verstappen 19 győzelmet aratott az idei évben. Hamilton elismeri, hogy voltak pillanatai, amikor megkérdőjelezte képességeit. A BBC Sportnak így nyilatkozott: „Amikor ilyen nehéz szezonjaid vannak, mindig lesznek olyan pillanatok, amikor azt gondolod: „Velem van baj, vagy az autóval? Képes vagyok még rá, vagy már nem? Hiányzik tudod? Amikor minden összejön, az autó és te is jól teljesítesz, akkor megvan a szikra. Ez az, amit keresel. Én csak ember vagyok. Ha valaki a világon azt mondja neked, hogy nincsenek ilyen dolgai, akkor tagadják. Mindannyian emberek vagyunk.”- árulta el Lewis Hamilton.