A Ferrari a szezon második felében ugyan javuló tendenciát mutatott, de nem tudta megszerezni a konstruktőri második helyet. Charles Leclerc szerint még sok munka áll előttük.

Charles Leclerc aggodalomra adott okot. Annak ellenére is, hogy az olasz csapat teljesítménye javult a szezon második felében. A nyári szünet után Carlos Sainz Szingapúrban nyerni tudott. Így a Mercedesszel fel tudták venni a versenyt. Végül nem sikerült megszerezniük a konstruktőri második helyet. A Scuderia mindössze három ponttal maradt el a német gyártótól. Leclerc szerint még mindig nagyon sok dolguk van. Szerinte távol vannak még a Red Bull-tól.

„Egyrészt jó egy ilyen szezont befejezni. Ez önbizalmat ad abban, hogy a következő évre. Remélhetőleg, jobban tudjuk, hol kell beállítani az autónkat, és hol kell a fejleszteni. Másrészt még hosszú utat kell megtenni ahhoz, hogy elkapjuk a Red Bull-t. Ebben a csapatban mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy még sok a tennivaló. Voltak versenyek, ahol a második leggyorsabbak voltunk. Más versenyeken talán a negyedik vagy ötödik leggyorsabbak voltunk. Szóval, tényleg hullámzott a teljesítményünk. Japánba vittünk fejlesztést. Úgy gondolom, hogy innentől kezdve jó irányba haladtunk. Aztán természetesen nagyon csalódott voltam a konstruktőri harmadik hely miatt. Szerettem volna, ha a csapat a második helyen végez. Az utolsó három futamon ez volt a célom.”- árulta el Charles Leclerc.